≫ 

Egipat najavio da će da traži odštetu zbog broda koji je blokirao Suecki kanal

Predsednik Uprave Sueckog kanala Osama Rabie izjavio je da je kanal ponovo plovan

  • 2
Suecki kanal Foto: Tanjug/AP

Teretni brod "Ever given", koji je danima blokirao tranzit danima kroz Suecki kanal, konačno je danas oslobođen, a egipatske vlasti planiraju da traže kompenzaciju od te kompanije zbog načinjene ekonomske štete, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi "Sputnik", vlasnik broda dugog 400 metara je japanska kompanija "Imabari Shipbuilding", a njega je iznajmilo preduzeće iz Tajvana "Evergreen".

Prema informacijama ove mreže, savetnik predsednika Egipta Fataha al-Sisija kazao je da će Egipat tražiti od vlasnika broda "Ever Given" da plati kompenzaciju za novac koji je izgubljen pošto saobraćaj nije bio moguć kroz Suecki kanal, i smatra da je kapetan plovila odgovoran za incident zbog kog je došlo do blokade prolaza.

Ogroman teretni brod "Ever Given" koji je blokirao Suecki kanal gotovo nedelju dana i koji je danas "oslobođen", neoštećen je, a kanal je ponovo plovan, izjavio je predsednik Uprave Sueckog kanala Osama Rabie, prenela je egipatska televizija TV Nil.

Egipatska televizija je izvestila da na prolazak kroz kanal čeka više od 400 brodova, navodi Reuters, a prenosi Tanjug.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunav srpsko more

    29. mart 2021 | 20:36

    Kompanija netreba da plati nikakvu otštetu jer je ovo nesrećan slučaj zbog vetra,možda bi egipatska vlada i uprava sueckog kanala trebao da plate otštetu japanskoj kompaniji jer je javna tajna da je suecki kanal uzak i neuređen u nekim delovima poput ovog dela kanala

  • cabecsbb@gmail.com

    29. mart 2021 | 19:11

    Trebali su da zaplene brod dok im se ne isplati odšteta -bilo bi im mnogo jednostavnije ! Proći će godine sudskog procesa ...I još će Egipat ucenjivati na raznorazne načine da bi odustao od odštetnog zahteva !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA