Viktor je godinama silovao 2 tinejdžerke, držao ih u tamnici, jedna je i zatrudnela: Sad je slobodan

Tokom skoro četiri godine u tamnici, jedna od devojaka rodila je tri njegove bebe - dve je ostavio na stepeništu ispred zgrada, dok je treća rođena mrtva

  • 1
Viktor Mokhov, 70 silovatelj Foto: social media / East2West News / Profimedia

Ruski silovatelj, koji je skoro četiri godine tinejdžerke držao u tamnici, izgladnjivao ih, tukao i silovao, izašao je iz zatvora.

Viktor Mohov (70) izazvao je novi bes nakon što je u intervjuu nakon izlaska iz zatvora rekao da bi "jednu od žrtava uzeo nazad".

Mohov je postao poznat kao "Skopinski manijak" zbog strašnog zatočeništva i silovanja Ekaterine Martinove i Elene Samohine, koje su imale 14 i 17 godina kada ih je oteo 2000. godine, nakon što su izlašle iz diskoteke.

Tokom noćne more koja je trajala skoro četiri godine, Samohina je u tamnici rodila dve bebe - Mohov je odneo novorođenčad i ostavio ih na stepeništima stambenih zgrada.

Samohina je rodila i treću bebu, ali je ona bila mrtvorođena nakon što su ona i Martinova oslobođene u maju 2004. godine, prenosi The Sun.

Veliku pažnju i negodovanje izazvao je kontroverzni intervju, koji je serijski silovatelj dao po izlasku iz zatvora za poznatu novinarku Ksaniju Sobčak.

- Rodila je posle mene, ali više nije. Moram ponovo da je uzmem - rekao je Mohov u intervjuu.

Otete i drogirane

Samohina i Martinova nisu njegove prve žrtve. Mohov je 1999. godine namamio tinejdžerku (16) i njenog dečka u svoj dom u Skopinu, gradu južno od Moskve.

Terao ih je da piju alkohol, ali nakon što je devojka pokušala da ode, odvukao ju je u svoj bunker i silovao je.

Uspela je da pobegne posle dve nedelje nakon što nije dobro zaključao bunker, ali zločin nije prijavila iz straha da bi je on pronašao.

Viktor Mokhov, 70 silovatelj Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Posle manje od godinu dana, silovatelj je video drugarice kako izlaze iz diskoteke i ponudio im je prevoz. Videvši da je u kolima bila i njegova devojka Jelena Badukina, Martinova i Samohina su mislile da su bezbedne.

Kad su ušle u auto, ponudio im je votku, ali one nisu znale da je piće pomešane sa sedativima.

Ubrzo su se našle u betonskoj tamnici sedam metara ispod zemlje, zaključane iza čeličnih vrata.

Bunker je bio podeljen na tri dela - uključujući i dnevni boravak sa krevetom i stolom, i sobom sa pornografskim slikana na zidovima, gde je Mohov silovao devojke.

Bile su zarobljene skoro četiri godine.

Я — Катя Мартынова. Уроженка и жительница города Рязань. Мама прекрасных дочки и сына. Любящая жена. Автор...Posted by Катя Мартынова / Katya Martynova on Thursday, March 4, 2021

Kada bi se opirale silovanju, kažnjavao ih je tako što im danima nije davao hranu, sekao bi ih nožem ili bacao suzavac u tamnicu.

Pretio je i da će im isključiti struju ili ventilaciju, kako bi se ugušile.

Na kraju je Mohov postao nezadovoljan i želeo je novu žrtvu u svom haremu - studentkinju medicine koja je bila smeštena u njegovoj kući.

Naterao je Martinovu da se pretvara da je njegova nećaka, ali je ona uspela da joj doturi poruku u kojoj ju je upozorila na opasnost. Studentinja je pobegla i pozvala policiju, koja je ubrzo oslobodila devojke.

Mohov je osuđen na 17 godina zatvora zbog zločina, a 3. marta ove godine pušten je na slobodu nakon odslužene kazne.

Tri nedelje nakon izlaska na slobodu, dao je intervju koji je razbesneo građane.

U njemu je pokušao da opravda svoje zločine. Takođe je rekao da sebe smatra "dobrim čovekom".

Sobčak je branila intervju, rekavši da su optužbe da bi njen intervju mogao da podstakne i na druge zločine podjednako istinite i za igrane filmove koji prikazuju izmišljene strahote.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA