SZO strahuju da će pandemija da potraje: "Vakcinacija u Evropi neprihvatljivo je spora"

Hang Kluge je istakao da je Evropa sporija od Velike Britanije i SAD, ne samo u naručivanju vakcina, već i u obezbeđivanju vakcina

  • 2
World Health Organization Svetska zdravstvena organizacija SZO

Foto: Tanjug/AP

Šef za Evropu Svetske zdravstvene organizacije Hans Kluge, ocenio je danas da je vakcinacija protiv korona virusa u Evropi "neprihvatljivo spora" i izrazio zabrinutost da bi isporuka vakcina mogla da produži pandemiju.

Kluge je u saopštenju rekao da je 10 odsto stanovništva u Evropi primilo prvu dozu vakcine, a da je četiri odsto završilo taj proces, kao i da bi taj proces trebalo da se ubrza, pre svega povećanjem proizvodnje, smanjenjem prepreka za primenu vakcina i upotrebom svake pojedinačne doze, prenosi Rojters.

On je istakao da je Evropa sporija od Velike Britanije i SAD, ne samo u naručivanju vakcina, već i u obezbeđivanju vakcina.

Prema Klugeovim rečima, broj infekcija raste u svakoj starosnoj grupi, sem u grupi osoba starijih od 80 godina, što je znak da je vakcina imala efekta.

"Ubrzanje vakcinacije je od ključne važnosti", rekao je Kluge.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA