Umrla je Ana, vođa kulta koja je mučila i izgladnjivala decu: Kupala ih u hemiji zbog "đavola"

Jang, koja je u kultu bila poznata kao "majka Ana" uhapšena je 2017. godine nakon što je njena ćerka ispričala vlastima o smrti dečaka i drugom zlostavljanju u "Kući molitve"

  • 0
Anna Young

Foto: The Alachua County Sheriff's Office

Žena koja je vodila religioznu grupu na Floridi, a koju su tužioci opisali kao kult, umrla je u zatvoru mesec dana nakon što je osuđena zbog smrti dvoje dece tokom 1980-ih.

Ana Jang (79) osuđena je prošlog meseca nakon što se nije izjašnjavala za ubistvo drugog stepena i ubistvo iz nehata, prenosi Daily mail.

Ona je dobila 30 godina zatvora, ali je odslužila samo 42 dana kazne pre smrti.

Njena ćerka Džoj Fluker rekla je da je njena majka bila na kiseoniku na intenzivnoj nezi u lokalnoj bolnici. Za sada nisu poznati detalji njene smrti.

Jang je tokom 1980. i 1990. vodila kult "Kuća molitve" u blizini Gejnsvila na Floridi.

Između 1988. i 1989. Jang je izazvala smrt dečaka Emona Harpera tako što ga je zlostavljala i izgladnjivala, rekli su tužioci.

Jang, koja je u kultu bila poznata kao "majka Ana" uhapšena je 2017. godine nakon što je njena ćerka ispričala vlastima o smrti dečaka i drugom zlostavljanju u "Kući molitve".

Nakon njenog hapšenja, nekoliko bivših članova kulta reklo je lokalnim vlastima da su bili mučeni i zlostavljani, dodavši da je "atmosfera kulta" obuhvatala egzorcizam i kupanje u hemikalijama.

Bivši članovi su potvrdili dečakovu smrt, iako njegovo telo nikada nije nađeno. Takođe je optužena i za smrt Katonije Džekson, koja je umrla 1983. godine.

Katonija je izgladnjivanja, tučena i nije dobijala lekove za epilepsiju jer je liderka kulta verovala da su njeni napadi znak da je posednuta i da je đavo ušao u nju.

Njen brat Džon Nil je 2018. rekao da je Jang odgovorna za smrt njegove sestre Katonija, koja je umrla nakon napada.

- Mučila je moju malu sestru, tretirala ju je kao životinju - rekao je Nil, dodavši da je "majka Ana imala više moći nego Bog".

Njihova majka se pridružila kultu, a Nil je rekao da i dalje ima ožiljke od batina koje je dobio od strane liderke.

Kako je rekao, bio je pretučen pred svojom majkom zbog takvih malih delikta, kao što je lažno optuživanje za uzimanje slatkiša.

Članovi kulta morali su da promene svoja imena u neka biblijska, da nose "svetu odeću" - muškarci su nosili brade, a žene dugačke haljine i morale su da pokrivaju glave.

Mnogi članovi kulta bile su samohrane majke, zbog čega tužioci kažu da je Jang "igrala na njihovu ranjivost" ili deca čiji roditelji nisu mogli da se brinu o njima iz različitih razloga.

Kult se raspao 1992. godine nakon što je Jang kao deo kazne okupala dvanaestogodišnju devojčicu u kadi punoj hemikalija.

Jang je navodno rekla da devojčica "loše miriše" zbog čega će kupanje u izbeljivaču "isterati đavola iz nje".

Roditelji su prijavili Jang policiji za zlostavljanje deteta, ali je ona pobegla iz Floride, da bi je posle osam godina uhapsili na tavanu kuće rođaka u Ilinoisu.

Ona je 2001. godine osuđena ja šest meseci i 12 dana zatvora, da bi tek ove godine bila osuđena za smrt dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA