Neredi u Sen Galenu zbog korona mera: Policija terala demonstrante suzavcem i gumenim mecima

Policija je prvo navela da su njeni pripadnici bili "zasuti predmetima" i da su bili "prisiljeni da upotrebe gumene metke u samoobrani"

  • 2
Španija, Barselona, protesti, neredi, Spain Rapper Protests Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Švajcarska policija koristila je kasno sinoć gumene metke i suzavac kako bi rasterala stotine demonstranata protiv restriktivnih mera za suzbijanje korona virusa u gradu Sent Galen na severoistoku zemlje.

Policija je prvo navela da su njeni pripadnici bili "zasuti predmetima" i da su bili "prisiljeni da upotrebe gumene metke u samoobrani", kasnije tokom večeri je saopštila da su na policajce bacani Molotovljevi kokteli i drugi zapaljeni predmeti, zbog čega su upotrebili suzavac.

Pripadnici policije su pozvali demonstrante da ne napadaju policajce i da ne oštećuju imovinu, a pristune da se raziđu, prenosi Index.hr.

Prema pisanju lista Tagblat, oko 1.000 ljudi izišlo je na ulice Sent Galena, grada sa oko 75.000 stanovnika.

Rastuće brojke zaraze korona virusom naterale su švajcarsku vladu da odustane od ublažavanja mera, prenosi Tanjug.

Ta zemlja od oko 8,6 miliona stanovnika, od početka pandemije zabeležila je više od 600.000 slučajeva zaraze, a više od 9.600 osoba je preminulo.

Video: Bujica blata je eksplodirala u trenutku udarca u most

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    3. april 2021 | 10:19

    Tako i kod nas treba! I korona nestaje brzo.

  • Valjevac 1

    3. april 2021 | 15:12

    Uostalom medju tih 1000 koliko je bilo sisona njih ima dosta u tom gradu posto sam radio jedno vreme tamo😉 STOP unistavanju gradova i nasilja bilo je toga dosta od 1990 do 2001 celo detinjstvo pa posle mladost sam proveo sa takvim glupostima a tebe bi trebala posetiti policija i kazna zbog predloga za unistavanjem drzavne imovine pa drugi put ces paziti sta pises! Imas pravo na svoje misljenje i zadrzi ga za sebe a ne da pozivas i predlazes da se nesto unistava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA