≫ 

Nemačku i Francusku brine situacija u Donbasu: "Sve veća kršenja prekida vatre"

Dve vodeće zemlje EU prate situaciju pažljivo, posebno kretanja ruskih trupa i zovu obe strane da se suzdrže od tenzija odmah

  • 24
Vojska Ukrajina patrola sneg Ilustracija, Foto: Profimedia/ANATOLII BOIKO/AFP

Francuska i Nemačka su izrazile zabrinutost oko pogoršanja situacije na liniji razdvajanja u Donbasu, a pritom su dale podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Ovo je zajednička izjava ministara spoljnih poslova Francuske i Nemačke, Žan-Iv le Driana i Hajka Masa, javlja agencija TASS.

Francuska i Nemačka su "zabrinuti zbog sve većeg kršenja prekida vatre, iako se situacija stabilizovala u julu 2020. godine".

Dve vodeće zemlje EU prate situaciju pažljivo, posebno kretanja ruskih trupa i zovu obe strane da se suzdrže od tenzija odmah, prenosi Tanjug.

- Ponovo podržavamo našu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u okviru međunarodno priznatih granica - dodaje se u saopštenju.

Video: Dramatično kod Krima! Tri ukrajinska broda ušla na rusku teritoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    4. april 2021 | 13:25

    Sto ne podrzaste nase Kosovo koje je oduvijek nase?? Nije Rusija saka zobi pa da je svaka vrana pozoba. Mozete samo da gledate i molite se...

  • Bibi

    4. april 2021 | 13:30

    Idemooo, samo hrabro Putine!!! 👏💪

  • Raspucin

    4. april 2021 | 13:25

    Hahahah ajte krenite hahahahahahahah kad ste zabrinuti, civilizacijsko zlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA