≫ 

Lopovi upali u kuću bivšeg ministra i vlasnika Adidasa, tukli njega i ženu, vezali i opljačkali

Ukrali su dva sata, od kojih je jedan Rolex, naušnice, narukvice i prsten

  • 3
Bernard Tapie Foto: Profimedia

Bivšeg francuskog ministra i bivšeg vlasnika Adidasa, skandalima opterećenog tajkuna Bernarda Tapija i njegovu suprugu napali su lopovi tokom pljačke njihovog doma blizu Pariza, objavila je policija u nedelju.

Tapi i supruga spavali su kada su četiri muškarca provalila u kuću u Combs-la-Villeu blizu Pariza oko 00.30 u nedelju, nakon čega su ih pretukli i zavezali električnim kablovima, prenela je Hina.

Dominik Tapi je uspela da se oslobodi i iz susedove kuće je nazvala policiju. Ima blage povrede od nekoliko udaraca u lice i prevezena je u bolnicu na pregled. Očekuje se da će uskoro biti puštena.

- Ona je dobro - rekao je unuk Rodolf Tapi.

Sedamdesetosmogodišnjeg Bernarda su pljačkaši udarili palicom u glavu, ali je odbio medicinsku pomoć, izjavila je tužiteljka Beatris Angeleli.

Lopovi su ukrali dva sata, od kojih je jedan Rolex, naušnice, narukvice i prsten, kazao je za AFP izvor blizak istrazi.

Pre tri nedelje u istoj pariškoj regiji dvojica zvezda fubalskog kluba Paris St-Germain, Argentinac Angel Di Maria i Brazilac Marquinhos, bili su na meti provala, od kojih je jedna bila i nasilna.

Afera s nameštanjem utakmica

Tapi, kratkotrajni ministar 1992. u vladi socijalista Francoisa Mitterranda, koji je izgradio sportsko i medijsko poslovno carstvo, imao je više problema s pravosudnim sistemom.

Bogatstvo je stekao preuzimajući propale firme navodno sumnjivim metodama.

Često se razmetao svojim bogatstvom pa je tako kupio jahtu od 72 metra i fudbalski klub Olimpique Marseille koji je osvojio naslov francuskih prvaka dok mu je on bio vlasnik.

Tapi se sumnjičio i za navodno nameštanje utakmica u prvoj francuskoj ligi.

Video: Filmska pljačka: Prodavačica zaspala u radnji, lopov iskoristio priliku da isprazni kasu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA