≫ 

U Austriji ove godine niko nije umro od gripa: Zabeležili samo jedan slučaj, i to uvezen

Ove godine u Austriji je bilo infekcija sličnih gripu, ali nije zabeležena (izuzev aktuelnog uvezenog slučaja) aktivnost gripa, pa tako nije bilo ni umrlih od ovog virusa

  • 3
Doktor, bolnica, medicina, medicinsko osoblje

Foto: Shutterstock

U Austriji od gripa ove godine nije preminula ni jedna osoba, a ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober saopštio je da se pojavio prvi slučaj gripa, vezan za ulazak u Austriju iz inostranstva.

- Čitava Evrope beleži čudo da nije bilo gripa, izuzev Portugala, Velike Britanije, Danske, Litvanije i Azerbejdžana - naveo je Anšober.

On je ukazao da je ove godine u Austriji bilo infekcija sličnih gripu, ali da nije zabeležena, izuzev aktuelnog uvezenog slučaja, aktivnost gripa, pa tako nije bilo ni umrlih od ovog virusa.

Ranijih godina beleženo je više hiljada slučaja preminulih tokom sezone gripa. Tako je u sezoni 2016-2017. zabeležen rekordan broj žrtava gripa - 4.436. Godinu dana kasnije registrovano je 2.851 umrlih od gripa, u sezoni 2018-2019. bilo je 1.373 preminulih, dok je 2019-2020. bilo  834 slučaja.

- Mere za zaštitu od korona virusa od maske do distance, i higijena, nisu samo smanjile infekciju ovim virusom, već su po prvi put sprečile i talas gripa, i time velikih broj umrlih, koji bi bili dodatno opterećenje po zdravstveni sistem, rekao je Anšober.

Video: Đerlek o Nestorovićevoj izjavi da je stopa sezonskog gripa pala za 96 odsto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA