• 1

Ćerku (7) izgladnjivala i vezivala kako bi mogla da uživa sa novim mužem: Mala ima samo 13 kilograma

Iako ima sedam godina mala Albina teži samo 13 kilograma

  • 1

Printscreen/ntv.ru

Julija Dovgal, stanovnica Rostovske oblasti u Rusiji izgladnjivala je svoju semogodišnju ćerku. Iscrpljenu devojčicu pronašao je otac, nakon što mu je saopšteno da se iz stana njegove bivše supruge neprestano čuju krici. Ispostavilo se da je majka pronašla novog muža, a u ćerki iz prošlog braka videla je samo smetnju. Žena i njen partner odmah su uhapšeni.

Iako ima sedam godina mala Albina teži samo 13 kilograma. U takvom stanju, iscrpljenu i uplašenu, devojčicu je pronašao njen otac Jevgenij Savčenko kada je došao kod svoje bivše supruge. On je pozvao komšije, čuvši još jednom snažan plač dece. Julija je u tom trenutku pila alkohol sa svojim novim dečkom, a da dete ne ometa njihovo uživanje, devojčici je vezala ruke i noge konopcima.

Kažem joj: "Ćerko, šta je s tobom?" A jedva je živa, ne može da govori. Izgladneli su je, nisu je hranili, grubo govoreći. Lekari su mi rekli da smo došli samo nekoliko dana kasnije dete više ne bi bilo živo - kaže otac nesrećne devojčice.

U stanu u kome živi porodica nije bilo igračaka, knjiga, čak ni dečijeg kreveta. Albina je uvek spavala na dušeku na podu. Devojčica je izgladnela i kako su saznali istražitelji, redovno je fizički maltretirana. Već je pokrenut krivični postupak protiv majke Julije i njenog izabranika koji su uhapšeni.

- Prema istrazi, stanovnica Novošahtinska je sistematski i namerno tukla svoju ćerku, koja je rođena 2014. godine. Dete je zlostavljala zajedno sa suprugom, devojčinim očuhom. Takođe su detetu svakodnevno vezivali ruke i noge uzicama i hulahopkama, uzrokujući fizički bol i ograničavajući joj slobodu kretanja - kaže Galina Gagalaeva, viši asistent direktora Istražnog komiteta Ruske Federacije u Rostovskoj oblasti.

Mnoge komšije su znale da je dete neuhranjeno, kao i da je devojčica kažnjavana bez razloga. Stanovnici tvrde da su devojčici pokušali da pomognu, čak su želeli da je odvedu, ali njena majka nije dozvoljavala da stranci budu blizu nje.

Vrata su stalno zatvorena. Niko nije dolazio, sve je uvek bilo zaključano. U međuvremenu su sedeli na ulici, odmarali se... Govorila je: "Nisam želela takvo dete za sebe i ne bih to nikom poželela" - kaže komšija.

Iz nekog razloga socijalni radnici nisu posetili porodicu, iako je bilo mnogo razloga da to učine. Poznato je da Julija iz prvog braka ima i starije dete, ali je nakon razvoda ono nastavilo da živi sa ocem.

Sada je mala Albina u bolnici, pod nadzorom lekara.  Otac još ne može da je povede sa sobom jer u izvodu iz matične knjige rođenih u koloni za ime oca stoji samo crtica. Tako da će Jevgenij prvo morati da dokaže očinstvo, u suprotno će mala Albina biti poslata u sirotište.

Video: Ispred bolnice u Zagrebu sveće i mede za dete koje je podleglo povredama od zlostavljanja roditelja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima