≫ 

Prekršio korona meru, policija ga za kaznu naterala da radi vežbe: Ubrzo je bio mrtav

Njegova porodica kaže da se kući vratio sav u bolovima, da nije mogao da se kreće već je samo puzao

  • 1
Filipini koronavirus Foto: Tanjug/AP

Muškarac sa Filipina, koji je uhvaćen kako krši pravila karantina, preminuo je nakon što ga je policija za kaznu naterala da uradi 300 vežbi nalik čučnju, kaže njegova porodica.

Darena Manaoga Penaredondoa su navodno u četvrtak zaustavili policajci dok je kupovao vodu posle 18 sati po lokalnom vremenu u provinciji Kavite.

Sledećeg dana se srušio i kasnije je umro, prenosi BBC.

Provincija Kavite na ostrvu Luson je trenutno pod strogom blokadom kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Adrijan Lusena, rođak žrtve, objavio je vest o Darenovoj smrti u petak na Fejsbuku.

Rekao je da su Penaredondou i drugima za koje je utvrđeno da krše policijski čas rečeno da sinhronizovano urade 100 vežbi sličnih čučnju.

Ukoliko ne uspeju da ih urade u isto vreme, moraće da ponove seriju. Kako je rekao, grupa je na kraju uradila 300 vežbi.

Penaredondo je došao kući u šest sati ujutru u petak i bio je u bolovima, rekao je njegov brat, dok je njegova partnerka rekla da je imao poteškoća sa kretanjem ceo petak.

- Ceo dan se mučio da hoda, samo je puzao. Ali to nisam shvatila ozbiljno jer je rekao da je samo bol u telu - rekla je Rajkelin Balče.

Sledećeg dana se srušio i prestao je da diše. Balče je zamolila komšije da joj pomognu da ga ožive, ali je navodno umro nedugo zatim.

korona virus, koronavirus, Manila, Filipini Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Onu Ferer naredio je načelniku policije da sprovede istragu, dok je navodnu kaznu opisao kao "torturu".

Marlo Solero, načelnik policije, rekao je da ne postoje fizičke kazne za one koji krše policijski čas, već samo lekcije od policajaca.

- Ukoliko se otkrije da su ga policajci kaznili na ovaj način, to neće biti tolerisano - rekao je Solero za lokalne medije.

Ranije ovog meseca grupa za zaštitu ljudskih prava upozorila je da se prema onima koji krše pravila postupa nasilno. Kako tvrde, postoje slučajevi u kojima policija i lokalni zvaničnici zatvaraju ljude u kaveze za pse ili ih teraju da sede na jakom suncu.

Tokom televizijskog obraćanja u četvrtak, predsednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je građane da ne krše pravila karantina.

- Neću oklevati. Naredio sam policiji i vojsci, kao i seoskim službenicima, da ubiju sve ako dođe do bilo kakve nevolje, nasilja ili su njihovi životi u opasnosti - poručio je Duterte.

Video: Kao pušteni sa lanca: Oboleli od korone pobegli iz zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA