Navaljni prebačen na bolničko lečenje, advokat otkrio u kakvom je stanju: "Ozbiljno je bolestan"

Navaljni je u pismu koje je poslao advokatima naveo da ima temperaturu 38,1 i da su trojica od njegovih 15 zatvorskih cimera navodno oboleli od tuberkuloze

  • 4
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Advokat Alekseja Navaljnog potvrdio je da je ruski opozicioni lider "ozbiljno bolestan" nakon što su se pojavili izveštaji da je prebačen na zatvorsko bolničko odeljenje zbog respiratorne bolesti i da je testiran na korona virus i druge bolesti.

Advokat Navaljnog Olga Mihailova rekla je da je član njegovog pravnog tima danas video ruskog opozicionara i da je "u prilicno lošem stanju".

Navaljni je prošle nedelje objavio štrajk glađu jer mu je, kako kaže, uskraćena poseta ličnog lekara koju je tražio zbog sve veće utrnulosti i bolova u leđima i nogama koji su mu otežavali hodanje, prenosi Gardijan.

Kako se navodi, zvanične potvrde o lečenju Navaljnog ne postoje.

Navaljni je u pismu koje je poslao advokatima u ponedeljak naveo da ima temperaturu 38,1 i da su trojica od njegovih 15 zatvorskih cimera navodno oboleli od tuberkuloze.

On se trenutno nalazi na izdržavanju dve i po godine zatvora zbog optužbi za proneveru za koje je rekao da su odmazda za njegovo političko protivljenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Ruski policajci čuvaju ulaz u zatvorsko odeljenje u kom se nalazi Aleksej Navaljni, uoči najavljenih protesta u njegovu podršku, koji su planirani za danas.

Video: Navaljnom izrečena kazna zatvora: Tokom izricanja presude Aleksej se smeškao i poslao srce svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M48

    6. april 2021 | 14:43

    Pa zašto nije ostao u Nemačkoj pa da ga njegovi mentori leče nego se vratio tamo gde su ga navodno trovali? Koliko čovek treba da bude lud pa da pristane da neko vodi političku borbu njegovim životom. Na kraju će ga stvarno otrovati, ali njegovi mentori.

  • placaju ga da unisti milijune rusa

    6. april 2021 | 18:49

    od njega najvise koristi kad je za umrijet.. a dok je ziv, nikom ne sluzi-mentori ga placaju da unisti rusiju a on to nije u stanju

  • navaljni srpski brat

    6. april 2021 | 15:08

    Ti kao pravi pravoslavac Rus u zatvor a kominista Putin potpisuje ukaz da vlada dok je ziv.Rusi braco i vas ce kat tad Bog pogledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA