≫ 

Amnesti: Navaljnog muče u zatvoru i možda lagano ubijaju

Navaljni je prošle nedelje stupio u štrajk glađu

  • 15
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP/Babuskinsky District Court Press Service

Organizacija Amnesti Internešenal (AI) saopštila je danas da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni zatvoren u uslovima koji predstavljaju mučenje i moguće sporo ubistvo.

Iz AI tvrde da je Navaljni, koji prošle godine otrovan nervim agensom, a potom uhapšen, izložen mučenju u zatvoru, da mu se ne dozvoljava da spava i da mu se uskraćuje medicinska nega lekara kojem može da veruje u zatvoru, preneo je Rojters.

- Moguće je da ga ruske vlasti polaku ubijaju i pokušavaju da sakriju šta se sa njim događa. Nema sumnje da nadležni u Rusiji krše njegova ljudska prava. Moramo više da učinimo (za njega). Već su pokušali da ga likvidiraju, sada ga drže u zatvoru i izlažu ga zatvorskim uslovima koji predstavljaju mučenje - ukazala je Anjes Kalamar, generalna sekretarka AI.

Navaljni je prošle nedelje stupio u štrajk glađu pokušavajući da se izbori za adekvatnu lekarsku negu akutnog bola u leđima i u nogama, a Kremlj je odbio da se izjasni o ovom slučaju navodeći da je to u nadležnosti federalnih zatvorskih vlasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sen

    7. april 2021 | 09:05

    Oni pretpostavljaju??? Znaju šta su radili sa srbima u Hagu, tiho ih ubijali i to na demokratski način.

  • Toma serpar

    7. april 2021 | 09:12

    Tako kazu zapadni fasisti sta drugo od njih ocekivati

  • PETAR 1

    7. april 2021 | 09:26

    Sta je trebao da navuce nato fasiste da bombarduju Rusiju kao sto su kod nas radili najveci srpski neprijatelji od iste drzave neki primaju penziju neki se bogate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA