• 0

Lažni PCR testovi iz Srbije i BiH sve češći na austrijskoj granici, vlasti pooštrile kontrolu

, Telegraf

Jedan pripadnik policije je austrijskoj televiziji "ATV" kazao da su specijalno obučeni za otkrivanje falsifikovanih testova

  • 0
Institut Torlak, testiranje na korona virus, kovid, PCR

Ilustracija, Foto: Marko Jovanović

Austrijske vlasti vrše oštre kontrole na ulazu u zemlju i sve češće nailaze na falsifikovane negativne PCR ili antigenske testove, koji su potrebni za putovanje u Austriju.

Već mesecima za ulazak u Austriju važi pooštreni režim, i u zemlju može ući samo austrijski državljanin ili neko ko ima boravišnu dozvolu, uz male izuzetke.

Međutim, ko želi da uđe mora sa sobom da ima negativan korona test, koji mora da pokaže na granici, a i registrovati se prethodno preko interneta, nakon čega mora u desetodnevni karantin.

Mnogim putnicima je negativan korona test očigledno problem, jer sve češće policija nailazi na flasifikovane testove. Trenutno, kako prenosi dnevnik "Hojte", uočen je "bum" pre svega lažnih testova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Do 40 evra, tvrdi list, takav lažni test se može nabaviti u tim zemljama, i to digitalno ili odštampano na papir. Zbog toga posebno policija u pokrajini Koruškoj detaljno proverava testove putnika koji ulaze iz Slovenije, prenosi Tanjug.

Jedan pripadnik policije je austrijskoj televiziji "ATV" kazao da su specijalno obučeni za otkrivanje falsifikovanih testova.

Kaže da su nailazili i na testove na kojima je datum izmenjen ili je potpuno lažni dokument.

Kada vlasti otkriju lažni test, onda licu koje ga je dalo na uvid preti žestoka kazna.

Podnosi se protiv njega prijava, jer se radi o prekršaju falsifikovanju dokumenata, za šta je predviđena kazna do jedne godine zatvora.

Video: PCR laboratorija u Mitrovici-spas za brzo otkrivanje kovida v

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA