Devojka (18) planirala teroristički napad u Francuskoj: U kući našli fotografiju ubijenog profesora

Francuski tužioci ranije su uhapsili pet ženskih osoba u Bezjeu i pokrenuli preliminarnu istragu u vezi sa kovanjem zavere o mogućem islamističkom napadu

  • 1
Lion, francuska policija, upucan pravoslavni sveštenik Foto: Tanjug/AP

Fotografija ubijenog francuskog profesora Samuela Patija pronađena je tokom pretresa kuće 18-godišnje devojke, koja je identifikovana kao glavna osumnjičena za kovanje zavere za islamistički napad u Bezjeu, saopštila je kancelarija antiterorističkog tužilaštva.

Francuski tužioci ranije su uhapsili pet ženskih osoba u Bezjeu i pokrenuli preliminarnu istragu u vezi sa kovanjem zavere o mogućem islamističkom napadu, preneo je Rojters.

Tužilaštvo je navelo da 18-godišnjakinja, koju nisu imenovali, nije bila poznata službama bezbednosti. Tokom pretrage njene kuće pronađene su beleške u kojima je pominjana Islamska država, fotografija ubijenog profesora, crtani nacistički simboli i plan obližnje crkve.

Profesora Patija ubio je tinejdžer čečenskog porekla. Učenik je hteo da mu se osveti jer je na času o slobodi izražavanja pokazao karikature proroka Muhameda, objavljne pre nekoliko godina u satiričnom časopisu Šarli Ebdo. Tinejdžera koji je usmrtio profesora, ubila je francuska policija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    8. april 2021 | 17:22

    Uposljavaju i zene jer se valjda ne razmnozavaju po planu???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA