≫ 

Preminuo Remzi Klark, američki političar koji se protivio NATO bombardovanju

Važio je za velikog borca za ljudska prava

  • 29
Remzi Klark

Remzi Klark Printskrin: wikipedia.org

Remzi Klark, bivši visoki zvaničnik američkog ministarstva pravde u vreme administracija predsednika Džona Kenedija i Lindona Džonsona, preminuo je u 94. godini.

Klark je na funkciji državnog pravobranioca SAD bio od 1967. do 1969. a prema pisanju ''Vašington posta'' i ''Njujork tajmsa'' preminuo je u petak na Menhetnu u Njujorku, prenosi Tanjug.

Važio je za velikog borca za ljudska prava, protivnika rata u Vijetnamu i kasnijih američkih vojnih intervencija, kao i NATO bombardovanja SRJ.

Klark je bio kopredsednik Međunarodnog komiteta "Slobodan Milošević", imenovan je za počasnog doktora Beogradskog univerziteta i nosilac je Sretenjskog ordena 2. stepena.

Video: Evo kako je propao plan NATO-a da preko Paštrika uđe na Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    11. april 2021 | 07:14

    Neka ti je laka zemlja dobri čoveče.

  • S . M .

    11. april 2021 | 07:05

    Teško je bilo ovom čoveku da se pobuni protiv političkog i vojnog rukovodstva svoje zemlje da ne budu svetski ubice. 1999 kada nas je napao NATO on je rekao da čine zločin. Više puta je dolazio u Srbiju da podrži Srbiju i Slobodana Miloševica u odbrani zemlje. Bio je na čelu medjunarodne grupe za odbranu Miloševica u Hagu. Laka ti zemlja pravedniče !

  • Boža zemunac

    11. april 2021 | 08:36

    Laka ti crna zemlja legendo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA