≫ 

Evropol tvrdi: Albanija glavni izvor trgovine kanabisom, 40 odsto kriminalnih grupa trguje drogom

Evropol je saopštio i da čak 60 posto organizovanog kriminala podrazumeva nasilje i korupciju uz podmićivanje i građenje višemilionskih sofisticiranih šema

  • 0
Belgija zaplena droge Antverpen Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Albanija je i dalje glavni izvor nelegalne trgovine kanabisom u Evropsku uniju, dok ogromne količine kokaina stižu iz Latinske Amerike, a pandemija se sve više koristi za ilegalnu trgovinu lažnim vakcinama protiv korona virusa, pokazuje najnovije istraživanje Evropola.

Po objavljenom izvešaju Evropola 40 odsto aktivnih kriminalnih mreža u EU uključeno je u trgovinu drogom, a najrasprostranjeniji ilegalni proizvod ostaje kanabis, koji se u slučaju Albanije uglavnom morskim putem prevozi u Italiju, prenosi Tanjug.

Evropol je saopštio i da čak 60 posto organizovanog kriminala podrazumeva nasilje i korupciju uz podmićivanje i građenje višemilionskih sofisticiranih šema, a da korupciju na evropskom nivou podstiče trgovina drogom, posebno rekordne količine kokaina koje stižu iz Latinske Amerike, navodi Kosovo onlajn.

Video: Protesti u Albaniji zbog rušenja Narodnog pozorišta, uhapšena i supruga predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA