≫ 

Beč zbog korona virusa do 2. maja produžava zatvaranje: Nova situacija zbog britanskog soja

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl je rekao da mutitani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu

  • 7
Palata Hofburg, Beč, Austrija

Ilustracija, Foto: Pixabay/

Vlasti pokrajine i grada Beč odlučile su da epidemiološku meru zaključavanja ne okončaju kako je planirano u nedelje, već da je produže do 2. maja, dok će đaci da se vrate u škole od 26. aprila.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig odluku je doneo nakon razgovora s pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Peterom Hakerom i zamenikom gradonačelnika Kristofom Viderkerom i lekarima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u bolnicama u Beču, pre svega broj pacijenata na intenzivnoj nezi koji se popeo na rekordan broj od oko 250, a trenutno je 778 kovid pacijenata u bečkim bolnicama.

On je rekao da mutitani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu.

- Zbog britanskog soja nalazimo se u potpuno novoj situaciji - objasnio je Ludvig, ukazujući da je sve mlađih pacijenata, da se novi soj brže i agresivnije širi i da svakog može pogoditi.

Ludvig je kazao da je već u konaktu sa saveznim vlastima, ali i kolegama iz Donje Austrije i Burgenlanda, dve istočne pokrajine koje su od 1. aprila zajedno sa Bečom "zaključane", a koje će razmotriti takođe produženje mere zaključavanja.

U kom obliku će se otvoriti trgovina i uslužne delatnosti od maja, kaže, za sada još nije dogovoreno, a nije isključio ni mogućnost da će tada ponovo početi da radi i ugostiteljstvo.

Video: Bez distance i maski: U centru Beča danas je održan protest protivnika korona mera i vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krmak

    12. april 2021 | 19:44

    Mihael hojpl nije gradonacelnik vec godinama sada je ludvig, sve ostalo je tacno, ovde ko zna kad ce poceti vakcinisat. Jedino i preostaje pozatvarati sve...

  • Gaga

    12. april 2021 | 21:19

    U Becu je narod na ulicama i sukobi sa fasistickom policijom su svakodnevni

  • STOP

    13. april 2021 | 10:54

    STOP LAŽNOJ vakcini!!! Ljudi nemojte uništavati svoje zdravo telo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA