Šta biste vi uradili da vam neko u račun greškom uplati milione? Njoj se to dogodilo, evo gde je sad

Amerikanki greškom uplatili milionski iznos u tekući račun, ubrzo je uhapšena

  • 5
Hapšenje, žena devojka, lisice na rukama

Foto: Shutterstock

Bivša dispečerka šerifa u predgrađu Nju Orleans, privedena je zbog sumnje da je ilegalno prisvojila novca jer je odbila da vrati 1.2 miliona dolara koje su greškom uplaćene na njen račun.

Kelin Spadoni privedena je u sredu pod optužbom za krađu vrednu više od 25.000 američkih dolara, bankarsku prevaru i ilegalni prenos novčanih sredstava većih od 1.2 miliona dolara, javili su američki mediji. Spadoni se nalazi u pritvoru, a određena joj je kaucija u iznosu od 50.000 američkih dolara.

Ona se tereti da je sredstva, koja su greškom legla na njen račun, odmah prebacila na svoj drugi račun i od tog novca kupila sebi kuću i nov automobil. Američke vlasti saopštile su da je jedna korporacija koja se bavi finansijskim uslugama greškom na njen brokerski račun prebacila 1.2 miliona, umesto 82 dolara koliko su zapravo trebali da uplate na njeno ime, piše Fox bussiness.

Kada je banka pokušala da povrati novac, zahtev je odbijen jer novac nije bio dostupan. Kasnije se saznalo da je Spadoni prebacila sredstva na drugi račun.

Kapetan Džejson Rivard rekao je da, iako je novac stavljen na njen račun, „to nije njen novac“.

- Ona zakonski nema pravo na taj novac. Čak iako je novac uplaćen na njen račun, to je bila računovodstvena greška - rekao je Rivard.

Finansijska kompanija tužila je Spadonijevu, a tužbu su podneli pred saveznim sudom. Kompanija je nekoliko puta pokušala da kontaktira ženu kako bi im vratila prebačena sredstva, ali nisu uspeli da je dobiju, rekao je Rivard.

Do sada je vraćeno oko 75 odsto novca, dodao je on. Kompanija je u svojoj tužbi tvrdila da ugovor koji su potpisali sa Spadoni kada je otvorila brokerski račun kod njih, uključuje sporazum da ako klijent dobije preplatu sredstava, mora da vrati celokupan iznos.

- Ako neko slučajno stavi dodatnu nulu na plaćanje komunalne usluge, želeo bi da mu se novac vrati, a ovo nije ništa drugačije - rekao je Rivarde.

Tridesettrogodišnja Kelin Spadoni, četiri i po godine bila je zaposlena u šerifovoj kancelariji. Ona nije ostala samo bez novca i slobode, već i bez posla jer je nakon što je protiv nje pokrenuta optužnica dobila otkaz.

Šta biste vi uradili da vam neko uplati milione? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Junik

    14. april 2021 | 10:52

    Odselio bih se u SAD pošto kod njih ko donese milion i vise ne pitaju odakle je vec jr zasticen i dobije drzavljnstbo kao sposoban da dodje do novca. Sta je ovde cudno u drzavi stvorenoj od izbeglih kriminalaca gde se sada nadmudruju njihovi unuci.

  • mrki

    14. april 2021 | 10:42

    to nije moja greska ,oni su pogresili a uostalom da je to posteno stecen novac nebi tako olako gresili.Naravno da bi ga uzeo ali bi ga prebacio u drugu zemlju i ja bi se izgubio ajd sad cao

  • X

    14. april 2021 | 10:34

    Normalan bi vratio uplaceno, meni je greskom 1998 uplaceno 100 hiljada dolara, nula zeznula banku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA