U Nemačkoj stopa kriminala manja, ali raste broj slučajeva porodičnog nasilja i zlostavljanja dece

Evidentan je pad u provalama, pljačkama i krađama automobila, dok slučajevi porodičnog nasilja u porastu

  • 1
Nemačka, policija, Berchtesgadener Land Foto: Tanjug/AP

Nemačka je zabeležila pad u stopi kriminala prošle godine, delimično zbog restriktivnih mera zbog kojih su ljudi morali da ostanu u kućama, ali je istovremeno povećan broj slučajeva zlostavljanja dece, porodičnog nasilja i sajberkriminala, preneo je AP.

Vodeći zvaničnik za bezbednost Horst Zihofer je danas rekao da je u Nemačkoj u 2020. godine zabeleženo oko 5,3 miliona kriminalnih slučajeva, što je pad za oko 2,4 odsto u odnosu na godinu ranije.

Evidentan je pad u provalama, pljačkama i krađama automobila, što je trend koji opada još od 2016. godine, kada je bilo 6,3 miliona kriminalnih dela.

- Razvoj situacije je pozitivan- rekao je Zihofer novinarima u Berlinu.

Međutim, dodao je, primetan je porast broja slučajeva zlostavljanja dece, sajberkriminala, prevara i porodičnog nasilja.

Kriminal je opao za 2,4 odsto u odnosu na 2019. godinu, a broj ubistava u Nemačkoj se povećao u 2020. godini za 3,7 odsto, odnosno, bilo je 2.401 ubistvo više nego godinu pre.

Stopa rešavanja slučajeva se povećala blago na 58,4 odsto, a broj rešenih ubistava je bio 94,9 odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljube

    15. april 2021 | 19:38

    Bilo bi interesantno ,dopuniti ovaj podatak sa preciznoscu , na koga se ovaj kriminal odnosi , ako Nemci starosedioci vrse ovaj kriminal to bi bilo katastrofalno ! Ako ,a mislim da je ,ovo se odnosi na pridoslice i emigraciju koju i sami Nemci ne podnose ,to onda nije za zabrinjavanje .Samo je za zaljenje , cista malogradjanstina je preplavila to podrucje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA