≫ 

Bajden posle uvođenja novih sankcija Rusiji: "Mogli smo da ih uvedemo još"

Podsećanja radi, Amerika je u četvrtak uvela nove sankcije, a u sklopu istih 10 ruskih diplomata biće proterano iz te zemlje

  • 9
Džo Bajden

Foto: Printscreen/Youtube/NowThis News

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden oglasio se u četvrtak uveče posle uvedenih novih sankcija protiv Rusije, i pozvao je na deeskalaciju odnosa sa Rusijom, prenose svetski mediji.

Kako je ranije objašnjeno, razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajber napad za koji američka vlada optužuje Rusiju.

Bajden je u govoru rekao da je obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina da je njegova administracija mogla da podigne još sankcija protiv Rusije, ali je umesto toga "odlučila da bude proporcionalna".

- Bio sam jasan kada sam rekao Putinu da smo mogli da odemo i dalje, ali sam izabrao da ne radimo to, odlučio sam da budemo proporcionalni - kazao je američki predsednik, a prenosi "Sputnik".

Prvi čovek Amerike istakao je da nema nameru da "pokrene krug eskalacija i konflikta sa Rusijom".

- Kada sam razgovarao sa Putinom, izrazio sam verovanje da komunikacija između nas lično i direktno je bitna u tome da idemo napred ka boljim odnosima i (Putin) se složio sa time - kazao je Bajden i istakao da je predložio da se ovog leta lično sastanu u Evropi na samitu na kom bi bilo razgovora o nizom pitanja sa kojima se suočavaju dve zemlje.

- Nadam se i očekujem se da ćemo moći da izgradimo "modus vivendi", tako da je važno da imamo direktne razgovore i da ostanemo u kontaktu. Kada me predsednik Putin pozvao u januaru i čestitao mi na izboru za predsednika, rekao sam mu da će moja administracija pažljivo gledati i da imamo pristup svim podacima koji se tiču uloge Rusije i da ćemo odlučiti kako ćemo odgovoriti na to - dodao je on.

Podsećanja radi, Amerika je danas uvela nove sankcije, a u sklopu istih 10 ruskih diplomata biće proterano iz te zemlje.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    16. april 2021 | 00:34

    Ajde brzo reci kako se zoves!?Kako ne znas!?Gde ziviš,koja ti je adresa!?Kako ne znaš!?Sta je to Rusija!?Ni to ne znaš!?Ajde ti polako u neki gerentološki...

  • sale

    16. april 2021 | 06:12

    Dementni predsednik Amerike misli da moze nesto da postigne glupim delima a jos glupljim izjavama

  • nikolas

    15. april 2021 | 23:48

    ZOVE NA DEESKALACIJU ODNOSA SA MOSKVOM A PRE TOGA IM UVEO SANKCIJE - OVA BOLEST SE ZOVE DEMENZ !!! COVEK DRZI CITAV AMERICKI ATOMSKI ARSENAL U RUKAMA A IMA TU BOLEST !!! STRASNO JE U CUJIM JE RUKAMA SUDBINA SVETA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA