Odbačena žalba na sporazum da se Epstin i njegovi saradnici pravno ne gone

Prema sudskim zapisnicima, Vajld, koja sad ima 30 godina, bila je petnaetogodišnjakinja kada ju je Epstajn prvi put seksualno zlostavljao

  • 2
Džefri Epstajn Foto: Tanjug/AP
Džefri Epstajn Džefri Epstajn, Foto: Tanjug/AP

Savezni apelacioni sud odbacio je žalbu Kortni Vajld na sporazum koji garantuje da se finansijer Džefri Epstajn ne goni krivično i da se njegovi saradnici zaštite od krivične odgovornosti za pomaganje u seksualnom zlostavljanju.

Sa 7 prema 4 glasa američki okružni apelacioni sud u Atlanti presudio je u četvrtak da Kortni Vajld i drugi tužioci prema saveznom zakonu o pravima žrtava kriminala nemaju osnova da ospore Epstajnov sporazum kojim su zaštićeni od krivičnog gonjenja iz 2007. godine, javlja Reuters.

Prema sudskim zapisnicima, Vajld, koja sad ima 30 godina, bila je petnaetogodišnjakinja kada ju je Epstajn prvi put seksualno zlostavljao.

- Razočarani smo, ali nismo iznenađeni - rekli su u zajedničkoj izjavi njeni advokati, prenosi Tanjug.

Oni su se obavezali da će "pritisnuti" Kongres da prihvati promene kako bi se osiguralo da se "prava žrtava zločina više nikada ne gaze na tako uznemirujući način". Epstajnov sporazum sa saveznim tužiocima na jugu Floride posledica je navodnih seksualnih zlostavljanja koja su se dogodila u njegovoj vili u Palm Biču.

Da bi izbegao federalnu optužnicu 2008. bogataš je priznao krivicu na državnom nivou u Floridi, gde je optužen za podvođenje i iskorišćavanje za prostituciju osobe mlađe od 18 godina.

Tada je postigao tajnu pogodbu sa tužilaštvom čime je okončana federalna istraga zbog koje je mogao da završi doživotno u zatvoru. Umesto toga, odslužio je 13 meseci i traženo je da plati naknadu desetinama svojih žrtava, koje su tada bile tinejdžerke.

Džefri Epstajn je u avgustu 2019. godine pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, gde se nalazio zbog novih optužbi za seksualni trafiking. Smrt je proglašena samoubistvom.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    16. april 2021 | 23:21

    "pogodbu sa tužilaštvom" - ГДЕ је новац, ту је и правда... америчка. А "жртве" су праве цвећке - малолетне, а иду у вилу богатог чилагера... Тамо пола њих краде, а друга половина их, као, јури...

  • ? ? ?

    17. april 2021 | 07:23

    u americi je epstajn a kod nas epstin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA