≫ 

Identifikovan osmostruki ubica u Indijanapolisu, reč je 19-godišnjem bivšem radniku Fedeksa

Motiv napada još nije otkriven

  • 0

Napadač koji je iz vatrenog oružja u četvrtak uveče ubio osmoro ljudi u objektu Fedeksa u Indijanapolisu identifikovan je kao 19-godišnji Brendon Skot Houl iz Indijane i bivši radnik te kompanije.

Zamenik šefa policije Indijanapolisa Kreg Mekart izjavio je da je napadač Houl nasumice počeo da puca u ljude na parkingu, a zatim ušao u zgradu gde je izvršio samoubistvo malo pre nego što je policija upala u zgradu. Pucnjava je trajala samo nekoliko minuta.

Mekarti je rekao da ne zna zašto je Houl napustio posao tokom 2020. godine, niti da li je bio u kontaktu sa radnicima u objektu, javlja Associated Press.

Istražitelji su pretražili jednu kuću u Indijanapolisu i zaplenili kompjutere i druge elektronske uređaje. Motiv za napad još nije utvrđen.

Bela kuća je saopštila da je pucnjava u Fedeksovoj zgradi u Indijanapolisu dokaz "epidemije oružanog nasilja" u SAD, i da pokazuje potrebu za hitnom akcijom Kongresa o merama za bezbedniju prodaju i rukovanje oružjem, prenosi Tanjug.

U pucnjavi u objektu Fedeksa u blizini međunarodnog aerodroma u Indijanapolisu koja se dogodila u četvrtak kasno uveče ubijeno je osam osoba, a povređeno još nekoliko ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA