≫ 

Vazdušni napad ruskih snaga u Siriji, ubijeno 200 militanata

Karpov je dodao da je u napadu uništeno oko 500 kilograma municije

  • 1
Sirija, deset godina rata,  Syria 10 Years

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

U napadu ruskog ratnog vazduhoplovstva na dve baze kod arheološkog lokaliteta Palmira u Siriji poginulo je oko 200 militanata, saopštio je zamenik direktora ruskog Centra za pomirenje suprotstvaljenih strana u Siriji Aleksandar Karpov.

On je dodao da je u napadu uništeno oko 500 kilograma municije, kao i značajna količina oružja, municije, vozila i komponenti za proizvodnju eksplozivnih naprava.

- Na osnovu obaveštajnih podataka utvrđeno je da su militanti u blizini Palimre postavili tajnu bazu za obuku grupa za izvođenje terorističkih napada u različitim delovima zemlje i proizvodnju eksplozivnih naprava - rekao je Karpov, navodi TASS.

On je objasnio da militanti pripremaju terorističke napade na vladine institucije u većim gradovima uoči prešedničkih izbora zakazanih za 26. maj.

Naglasio je da se militanti treniraju na lokacijama koje ne kontroliše sirijska vlada, među kojima je i zona Al-Tanf koju kontrolišu SAD.

Video: U noći krvavog meseca Izrael bombardovao ciljeve oko Damaska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    20. april 2021 | 08:32

    Sa jedne trane bombarduju Izraelci sa druge Putinovi.Jadan narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA