Stručnjaci UN traže oslobađanje princeze Latife, ćerke vladara Dubaija

Prošlo je dva meseca od tajnog snimka princeze u kojem tvrdi da je otac drži kao taoca, a vlasti nisu pružile nijednu konkretnu informaciju

  • 0
Princess Latifa, Latifa bint Mohammed Al Maktoum Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci Ujedinjenih nacija zahtevali su danas od Ujedinjenih Arapskih Emirata informacije o ćerki vladara Dubaija, princezi Latifi, i njeno puštanje na slobodu.

Takav zahtev je usledio dva meseca nakon što je Bi-Bi-Si emitovao video snimak koji je Latifa tajno snimila i u kojem je opisala kako je otac drži kao "taoca", posle neuspelog pokušaja bekstva iz 2018. godine, prenosi agencija Rojters.

- Uznemireni smo što, nakon javnog objavljivanja snimka u februaru, na kojem je princeza Latifa izvestila da je lišena slobode protiv svoje volje, i nakon upućivanja zvaničnog zahteva za dalje informacije o njenoj situaciji, vlasti nisu pružile nijednu konkretnu informaciju - navodi se u zajedničkom saopštenju nezavisnih eksperata UN za ljudska prava.

Vlasti Emirata su 19. februara saopštile da je princeza Latifa "zbrinuta kod kuće", nakon što je Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava zatražila od vlasti dokaz da je princeza živa usred rastuće međunarodne zabrinutosti zbog njene sudbine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA