≫ 

Balkanski narko bos uhapšen u Kolumbiji: "Pao" Ivan Armuš, zaplenjena droga od 20 miliona dolara

- Uspeli smo da identifikujemo celu strukturu koja se bavila trgovinom droge u Kolumbiji. Tri osobe su uhapšene, dve su državljani Kolumbije, a treća je Armuš iz Crne Gore, koji je preuzeo vođstvo nad kartelom i u kontaktu je sa drugim organizacijama u Evropi i Balkanu - kazao je Bustamante

  • 0
Belgija zaplena droge Antverpen Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Policija u Kolumbiji uhapsila je jednog od članova Balkanskog kartela, koji iz Kartahene navodno šalje drogu u Evropu i Sjedinjene Američke Države, javljaju južnoamerički mediji.

Kako navodi portal “Infobae”, Ivan Armuš je već neko vreme bio u Kolumbiji, gde je stigao iz Crne Gore. Mediji tvrde da je došao kako bi navodno preuzeo vođstvo nad Balkanskim kartelom u regionu Kariba.

Prema tvrdnjama ovog portala, vlasti sumnjaju da je Armuš dopremio kokain u luku u Kartaheni. Predstavljao se kao kao naslednik porodičnog bogatstva kako ne bi privukao sumnju ljudi u gradu.

Direktor policije koja se bavi borbom protiv trgovine drogom, general-major Alehandro Bustamante, izjavio je da je Armuš opasni narkobos.

- Uspeli smo da identifikujemo celu strukturu koja se bavila trgovinom droge u Kolumbiji. Tri osobe su uhapšene, dve su državljani Kolumbije, a treća je Armuš iz Crne Gore, koji je preuzeo vođstvo nad kartelom i u kontaktu je sa drugim organizacijama u Evropi i Balkanu - kazao je Bustamante.

Policija je izvela operaciju hapšenja zajedno sa pripadnicima mornarice, koja je pomogla da se presretne brod koji je nosio 25 tula sa drogom. Prema nekim procenama, zaplenjena droga je vredna više od 20 miliona dolara.

"Infobae" ističe da je ovaj kartel već duže vremena prisutan u Kolumbiji. Naime, ovaj portal podseća da je Dejan Stanimirović Markos pronađen 31. marta sa ranom od metka u licu. On je preminuo 1. aprila, a kako navodi BIRN, 45-godišnji državljanin Srbije sahranjen je na groblju u Meti.

Mediji i nadležni su prvobitno govorili da je poginuo igrajući Ruski rulet, ali je kasnije otkriveno da je došlo do svađe u alkoholisanom stanju, koja je dovela do smrti dva policajca i Stanimirovića.

Video: Uhvatili ih sa ogromnom količinom droge na primopredaji: Pala još jedna grupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA