Konačno rešena misterija: Šta je pisalo na dlanu ubice Flojda kad su ga odvodili iz sudnice?

Šovin je proglašen krivim po sve tri tačke optužnice

  • 0
Derek Šovin suđenje Džordž Flojd Foto: Tanjug/AP

Posle dugog nagađanja konačno je otkriveno šta je pisalo na dlanu Dereka Šovina, policajca koji je proglašen krivim za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda u maju prošle godine.

Šovinov advokat, Erik Nelson rekao je medijima da je bivši policajac na ruci napisao broj njegovog telefona jer je znao da ukoliko bi ga porota proglasila krivim, kaucija mu ne bi bila dozvoljena i da bi mu sigurno bio određen pritvor.

Njemu je bilo jasno da će mu, pošto je bivši policajac, biti ograničena upotreba telefona, ali da će mu biti dozvoljeno da nazove svog advokata. On je za svaki slučaj na dlanu leve ruke napisao njegov broj telefona. Zbog svog bivšeg posla, ali i slučaja koji se protv njega već duže vreme vodi, više puta je bio na sudu i svestan je da onog trenutka ako ga proglase krivim da će vrlo brzo biti zatvoren, bez mogućnosti da nakon presude razgovara sa advokatom. 

Derek Chauvin Foto: Profimedia/Headline News/BACKGRID/Backgrid UK

Advokat Nelson nije rekao kakva je priroda takvog poziva, ali jasno je da je Šovin želeo da sa svojim advokatom razgovara o sledećim koracima, poput slanja žalbe na presudu, piše TMZ.

Pretpostavljamo da je bivši policajac napisao telefonski broj na svojoj ruci, jer ga je brinulo da bi mu, ukoliko broj napiše na papiru, isti mogao da bude oduzet kada stigne u pritvor.

Podsetimo, porota je proglasila Šovina krivim po sve tri tačke optužbe - ubistvo drugog stepena, ubistvo trećeg stepena i ubistvo iz nehata drugog stepena. Preti mu maksimalno 40 godina zatvora.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA