≫ 

Sudbina nestale indonezijske podmorice: Gasi se i poslednja nada za 53 člana posade

Otkriveni su ostaci plovila, odnosno boca ulja, deo lansera torpeda, metalne cevi, tepih za molitvu i gorivo

  • 2
Indonezija Traje potraga za podmornicom, Foto: Tanjug/AP

Mornarica Indonezije saopštila je danas na konferenciji za novinare da je preinačila status nestale podmornice, ističući da je plovilo potonulo, javljaju strani mediji.

Kako navodi CNN, vlasti sada očekuju da pokrenuo proces evakuacije kako bi izvukli podmornicu KRI Nangala-402 i njenu posadu kada otkriju tačnu lokaciju plovila, izjavio je načelnik štaba indonežanske mornarice Jugo Margono.

Ove poslednje informacije dolaze u čas kada se gase i poslednje nade za 53 članova posete, za koje se očekivalo da će ranije danas ostati bez kiseonika. Za sada, nema traga od njih, ističe Judo.

Nekoliko ratnih brodova poslato je u Balijsko more gde je u sredu zabeležen poslednji kontakt sa podmornicu, kako bi pomogli u potrazi za plovilom koristeći detetkore za gvožđbe i magnete, navodi Judo.

Patrolni brod indonežanske mornarice trebalo bi da napusti bazu u provicinciji Istočna Java pošto se nastavlja potraga za nestalom podmornicom.

Judo je rekao da mornarica pretpostavlja da do eksplozije nije došlo na podmornici, već da je visoki pritisak izazvao pukotinu, zbog čega je otkriveno šest ostataka plovila. Ti delovi pronađeni su tri kilometra od mesta gde je podmornica počela da zaranja pre nego što je nestala, navodi načelnik mornarice i dodaje da su otkriveni boca ulja, deo lansera torpeda, metalne cevi, tepih za molitvu i gorivo.

Ostaci su otkriveni na lokaciji gde je more duboko 850 metara, ističe Judo i dodaje da će eventualna lokacija biti "teška".

Video: Obalska straža skače na podmornicu u pokretu punu kokaina u neverovatnom snimku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    24. april 2021 | 19:07

    A vi nećete vakcinu da vas ne bi čipovali pa posle pratili.

  • Hulk

    24. april 2021 | 19:06

    Ko zna, možda tražeći podmornicu nađu knaj nestali malezijski avion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA