≫ 

Izbori u Albaniji: Policijac ranjen na biralištu, Baša proglasio pobedu

U Albaniji su danas održani parlamentarni izbori na kojima je 3,6 miliona birača, uključujući i veliki broj iseljenika biralo 140 poslanika

  • 3
Ljuljzim Baša Foto: Tanjug/AP

Lider albanske opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša proglasio je večeras pobedu opozicije na parlamentarnim izborima u Albaniji, samo dva sata nakon što je okončan proces glasanja.

- Pobeda je jasna! Zahvaljujem svim građanima koji su glasali za pobedu - rekao je Baša, a prenosi Albanian dejli njuz.

On je rekao da je uveren da su građani masovno glasali za "Alijansu za promene" i da će "na kraju Albanija pobediti".

- Verujem da će komesari okončati proces brojanja (glasova) sa strpljenjem, na osnovu zakona - naglasio je Baša, a prenosi Tanjug.

"Top čenel" ranije je javio da je vladajuća Socijalistička partija Edija Rame vodila sa 46,9 odsto glasova.

Albanski premijer Edi Rama pohvalio je izborni proces na današnjim parlamentarnim izborima i ocenio da bi ostatak procesa trebalo da protekne mirno kako bi Albanija izašla kao pobednik ovih izbora.

Edi Rama Edi Rama, Foto: Tanjug/AP

U Albaniji su danas održani parlamentarni izbori na kojima je 3,6 miliona birača, uključujući i veliki broj iseljenika biralo 140 poslanika među kanidatima 12 političkih stranaka.

Albanci su na izborima odlučivali da li će dati poverenje opciji Edija Rame premijera u poslednja dva mandata ili lideru opozicije Ljuljzimu Baši, piše Srna, a prenosi Blic.

Na izborima u Albaniji prvi put učestvovala je i jedna albanska stranka sa Kosova - pokret "Samoopređeljenje" Aljbina Kurtija.

Policajac ranjen na biralištu kod Tirane

Jedan policajac je ranjen na biračkom mestu u gradu Fuše Arez u blizini Tirane, neposredno pred završetak glasanja na današnjim parlamentarnim izborima u Albaniji.

Policija je saopštila da se traga za 32-ogodišnjim muškarcem kao osumnjičenim, prenosi albanski portal Egzit njuz.

Pretio da će zapaliti glasačke kutije

Jedan muškarac uhapšen je u albanskom selu Libofša jer je danas tokom parlamentarnih izbora pretio da će zapaliti glasačke kutije.

Prema navodima albanskih medija, on je stajao na ulazu u biralište sa bocom goriva u ruci, prenosi Tanjug.

Policija, koja je bila na licu mesta u tom trenutku, uhapsila ga je pre nego što je sproveo u delo svoje pretnje, prenosi portal Egzit njuz.

Pretučena osoba, pretili joj pištoljem

Jedna osoba je uhapšena, a za dve se još traga nakon što su pretukle jednog građanina i pretile mu pištoljem u albanskom gradu Tropoja tokom današnjih parlamentarnih izbora, javlja Egzit njuz.

Kako navodi albanski portal, pozivajući se na "Euronews", napadači su iz opozicione Demokratske partije Ljuljzima Baše, a pretučeni građanin je član Socijalističke partije dosadašnjeg premijera Edija Rame.

Video: Manji protest u Tirani, policija upotrebila suzavac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    25. april 2021 | 23:45

    Albanija ne može da ima 3,6 miliona glasača nikako...stanovnika ima 2,8 miliona, još ako uzmemo da su najmlađa nacija u Evropi, max 2,1 milion glasača može da ima...

  • Cika Velja

    25. april 2021 | 23:34

    Cestitam svim pobednicima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA