≫ 

Filmska potera za Srpkinjama u Nemačkoj: Digli helikopter da nađu kradljivice nakita

Srpkinje se sumnjiče da su izvalile sef i iz njega odnele vredan nakit

  • 14
Nemacka policija, helikopter Foto: Profimedia

Tri državljanke Srbije uhapšene su juče u Nemačkoj zbog sumnje da su provalile u jedan stan u Hambrugu, iz zida iščupale sef težak više od 100 kilograma i iz njega odnele dragocenosti.

Policija je krenula u poteru za njima nakon što je jedan od stanara zgrade prijavio da su ga tri žene maltene oborile bežeći sa mesta zločina. Naime, svedok je u popodnevnim časovima čuo buku iz komšijinog stana i krenuo je da proveri šta se dešava. U sledećem trenutku, tri žene su krenule da trče u njegovom pravcu i da beže iz zgrade.

Srpkinje su potom istrčale na parking gde su uletele u automobil i dale gas. Ubrzo su im za petama bile policijske patrole, motocikli, a u poteru je bio uključen i policijski helikopter. Na kraju su uspeli da zaustave vozilo marke "VW" i da privedu tri državljanke Srbije starosti 19, 30 i 42 godine.

One se sumnjiče da su silom ušle u stan sa namerom da opljačkaju vlasnika. Iz stana su uspele da izvale sef i da ga otvore. U vozilu u kome su bežale pronađen je alat za obijanje, ali i vredan nakit, za koji se sumnja da je ukraden iz sefa.

Vlasnika stana, prema navodima nemačkih medija, još nije uspeo da dokaže poreklo nakita koje je pronađeno kod kradljivica.

Video: Čuo je sirene i upalio kameru: Nije ni mogao da sluti da će snimiti čukanje i hapšenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    27. april 2021 | 17:51

    Ajde vi,povedite malo računa kad koristite tu jaku reč "Srpkinje"!Mnogo lako stavljate Srbe u negativnu konotaciju.Svi koji imaju pasos Srbije su srpski drzavljani a sta su po nacionalnosti to je nesto drugo pa onda tako i pisite,srpske drzavljanke a ne Srpkinje!Koliko znam nacionalne manjine a to su mahom siptari,muslimani iz Raske i neki Mađari su se bunili sto ih nazivaju srpskim državljanima i bili su izriciti i trazili naravno svoja "manjinska prava" da se nazivaju srpskim građanima a ne srpskim državljanima?!E sad,kad je kriminal u pitanju onda su za vas obavezno klasifikovani kao Srbi a pojma nemate šta su,da li su Romi,Rumuni,siptari,muslimani ili bilo ko drugi sa srpskim pasošem vas to ne zanima,bitno je ocrniti Srbe!

  • Erak

    27. april 2021 | 17:46

    Prema godištu bih rekao da su u pitanju ćerka, mama i baba. Preterano je reći da su Srpkinje, al' dobro sad....

  • Bosanac

    27. april 2021 | 17:35

    Ovo su neke tarzanke, nadmasile i pantere izgleda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA