U Mađarskoj uhapšen Srbin: Osumnjičen za pljačku zlatare u Beču pre 6 meseci i ubistvo vlasnika

Uhapšeni je osumnjičen da je učestvovao u pljački zlatare 14. oktobra prošle godine u Beču

  • 0
Austria Vienna Attack, Beč napad Austrija, policija Foto: Tanjug/AP

Pola godine nakon počinjene pljačke zlatare u Beču, sa smrtnim ishodom, jedan 20-ogodišnji srpski državljanin uhapšen je u Mađarskoj na osnovu austrijske poternice. Osumnjičeni muškarac putovao je kombijem iz Srbije u Mađarsku i uhapšen je na mađarskoj teritoriji.

Hapšenje je, kako se navodi u Beču, sprovedeno na osnovu molbe ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću. Austrijska policija uspela je da uđe u trag Srbinu, prenosi Tanjug.

- Uspešno hapšenje je dokaz odlične saradnje mreže ENFAST i prednosti ličnih kontakata. Naša zahvalnost srpskim vlastima - rekao je direktor austrijske Kriminalističke službe Andreas Holcer, koji je bio deo delegacije na čijem je čelu bio Nehamer tokom današnje posete Beogradu.

Nehamer je izrazio zadovoljstvo što je tesnom bilateralnom saradnjom postignut ovaj uspeh. Uhapšeni je osumnjičen da je učestvovao u pljački zlatare 14. oktobra prošle godine u Beču.

Prolaznici su tokom večeri na ulaznom delu zlatare otkrili leš vlasnika zlatare. On je zadobio ubode nožem u vrat i trup.

Policija je, tokom istrage, uspela da izradi fotografije osumnjičenih na osnovu snimaka kamera za nadzor. Na taj način uspeli su da dođu do identiteta osumnjičenih i utvrde gde se nalaze.

Prema aktuelnim saznanjima u zlatari je vlasnik, nekadašnji bokser, pokušao da se opire, nakon čega su ga pljačkaši izboli.

Saučesnik u bekstvu

Samo dva sata nakon sastanka austrijske delegacije sa Rebićem usledilo je hapšenje.

Saučesnik uhapšenog, čiji identitet je takođe poznat austrijskim vlastima, još je u bekstvu, a reč je, kako ističe austrijska policija, o jednom 22-ogodišnjem srpskom državljaninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA