Naša deca će ratovati za hranu i vodu: Crne slutnje potpredsednika Evropske komisije

Svet će se suočiti sa povratnim, negativnim efektima delovanja interesnih grupa

  • 1
Futurizam, futuristički grad, budućnost sveta, Apokalipsa, svetski rat, kraj sveta Foto-Ilustracija: Pixabay

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans upozorio je da će mlađi naraštaji voditi ratove za hranu i vodu i apelovao na starije generacije da u ime bolje budućnosti zaštite životnu okolinu i prihvate da podnesu neke žrtve.

Timermans je ukazao da socijalna politika i ekologija nisu usklađene tako da ravnomerno dele cenu, ali i korist od afirmisanja ekonomije zasnovane na niskoj emisiji štetnih gasova sa efektom staklene bašte, prenosi Tanjug.

Ukoliko se to ne uskladi svet će se suočiti sa povratnim, negativnim efektima delovanja interesnih grupa i populističkih poltičara koji podstiču potrošnju fosilnih goriva, rekao je on, a preneo londonski Gardijan.

- Ovo nije samo urgentno pitanje, ovo je i teško pitanje. Moramo da transformišemo našu ekonomiju. Tu se kriju ogromne koristi, ali i ogromni izazovi. Najveća pretnja je socijalne prirode i ako ne uspemo da rešimo to pitanje, naša deca će, uveren sam, ratovati za resurse hrane i vode. U to uopšte ne sumnjam - upozorio je Timermans.

Video: Rajske plaže se guše u tonama plastičnih flaša

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    1. maj 2021 | 21:40

    Vi vec odavno ratujete a deca ce vam za vodu I hranu ratovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA