≫ 

Devojka srpskog porekla svirepo ubijena u Beču: Ubica potom seo da pije u parku, pa se onesvestio

Majka dvoje dece preminula je ubrzo nakon prijema u bolnicu

  • 3
Austria Vienna Attack, Beč napad Austrija, policija Napad u Beču / Foto: Tanjug/AP

U četvrtak uveče u Beču je došlo do stravičnog zločina kada je muškarac ubio Mariju M. (35), poreklom iz Srbije. Policija je osumnjičenog za ubistvo uhapsila na licu mesta.

Zabrinuti stanovnici bečkog naselja Brigetanau oko 20 sati su obavestili policiju da čuju pucnje. Mediji prenose da je 42-godišnji muškarac uleteo u stan bivše devojke i pucao joj u stopalo i u glavu. Teško povređena Marija, inače majka dvoje dece, uspela je da se odvuče do dvorišta stambenog kompleksa, gde su je zbrinuli radnici Hitne pomoći.

Nažalost, preminula je ubrzo nakon što su je odveli u bolnicu.

Prema pisanju austrijskih medija, žrtva je Bečlijka sa srpskim korenima. Njeni rođaci takođe žive u stambenom kompleksu.

Jedan od svedoka ispričao je kako je video da je muškarac došao do stana žrtve i da ju je upucao.

Žrtvina 13-godišnja ćerka je napustila stan nekoliko minuta pre ubistva majke. Žrtva je imala i dvogodišnjeg sina, a deca su nakon ubistva odvedena u krizni centar u gradu.

Nakon brutalnog ubistva osumnjičeni je seo na klupu u parku ispred zgrade i počeo da pije votku kao da se ništa nije dogodilo. Na sebi nije imao majicu, prenosi Heute.at.

Ubrzo su na lice mesta stigli i policajci, a mediji prenose da je bio u "fizički očajnom stanju". Istog trenutka čovek je pao i nepomično ležao na zemlji. Ubrzo nakon toga, uhapšen je i odveden u bolnicu, teško pijan.

Policija je potvrdila da je muškarac bio u alkoholisanom stanju, trenutno se nalazi u pritvoru i tek treba da bude ispitan.

Mediji prenose da je osumnjičeni imao više od tri promila alkohola u krvi, zbog čega je dobio trovanje.

Nedaleko od klupe pronađen je i pištolj kojim je počinjeno stravično ubistvo.

Prema prvim informacijama, žrtva ranije nije prijavljivala porodično nasilje. Takođe je sigurno da osumnjičeni nije bio prijavljen na adresi gde je žrtva živela.

Motiv ubistva i dalje nije poznat, ali se spekuliše da je u pitanju zločin iz strasti jer je Marija navodno raskinula sa osumnjičenim nekoliko dana uoči zločina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA