Bolsonaro: Korona virus napravljen da bi se vodio biološki rat

On je objasnio da je to novi virus i da "niko ne zna da li je nastao u laboratoriji ili zato što je neki čovek pojeo životinju koju nije trebalo da pojede"

  • 7
Jair Bolsonaro, Žair Bolsonaro

Foto: Tanjug/AP

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je da je novi korona virus možda napravljen u laboratoriji kako bi se vodio "biološki rat".

On je objasnio da je to novi virus i da "niko ne zna da li je nastao u laboratoriji ili zato što je neki čovek pojeo životinju koju nije trebalo da pojede".

- Ali vojska zna sve o hemijskom, biološkom i radiološkom ratu. Da li je moguće da vodimo novi rat, pitam se. Čiji je bruto domaći proizvod najviše porastao - rekao je Bolsonaro.

Kako navodi Gardijan, iako brazilski predsednik nije direktno označio Kinu, ta zemlja je jedina članica G20 koja je prošle godine zabeležila rast.

Bolsonaro i njegovi saradnici i u prošlosti su davali izjave o Kini koji su ponekad narušavali odnose s najvećim trgovinskim partnerom Brazila.

Brazilski predsednik je u martu smenio tadašnjeg šefa diplomatije Ernesta Arauža, koji je osudio "maoističku Kinu" i njen "plan za svetsku dominaciju".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B and H

    6. maj 2021 | 09:44

    Ovo nesto na racun Srbije i njenog rasta BDP..

  • miko

    6. maj 2021 | 11:11

    Ovaj hoce da kaze da smo mi zapoceli ovaj rat??? Pa sta sTo Srbija ima najveci bdp od pocetka pandemije? Najbolje smo se snasli, precednik obezbedio vakcine sa svih strana....

  • Goja

    6. maj 2021 | 09:54

    Ovo je sada već orkestriran napad na Njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA