≫ 

Od večeras prestaju mere za Nemce sa imunitetom: Za njih ne važi policijski čas i zabrana okupljanja

Kako pokazuju podaci Instituta za zarazna oboljenja Robert Koch, više od 31 posto Nemaca primilo je prvu dozu vakcine, a 8,8 posto je u potpunosti vakcinisano

  • 0
Nemačka, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Stanovnici Nemačke koji su stekli imunitet na virus korona, od večeras u ponoć više neće morati da se pridržavaju mera policijskog časa i određene zabrane kontakata, javlja njemačka novinska agencija DPA, a prenosi Klix.ba.

Oni koji su primili obe doze vakcine ili se oporavili od kovida 19, moći će privatno da se sastaju sa drugima iz iste kategorije bez ikakvih zabrana.

Takođe, pri susretu sa nevakcinisanim osobama, osobe sa punim imunitetom neće imati ograničenja.

Potpuno imuni ljudi neće morati da idu u karantin nakon putovanja, osim u određenim slučajevima, na primer, ukoliko dođu iz oblasti gdje je veliki broj zaraženih novim sojem virusa, navodi se.

Oni neće morati da nose negativne rezultate testa prilikom ulaska u prodavnicu ili prilikom primanja određenih usluga.

Kako pokazuju podaci Instituta za zarazna oboljenja Robert Koch, više od 31 posto Nemaca primilo je prvu dozu vakcine, a 8,8 posto je u potpunosti vakcinisano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA