Srbi uhapšeni u Švajcarskoj: Organizovali ilegalne auto-trke, vozili preko 200 na sat

Uhapšeni imaju između 24 i 40 godina, a među njima ima i državljana Švajcarske, Italije, Makedonije, Srbije i BiH.

  • 6
Švajcarska policija Foto: Pixabay.com

Švajcarska policija uhapsila je jedanaest muškaraca i jednu ženu zbog organizovanja ilegalnih auto trka, a među uhapšenima se nalaze i srpski državljani, pišu mediji.

Kako se navodi, uhapšeni imaju između 24 i 40 godina, a među njima ima i državljana Švajcarske, Italije, Makedonije, Srbije i BiH.

- Ova grupa je na kantonalnim putevima na kojima je ograničenje brzine 80km/h organizovala trke na kojima su se kola kretala čak do 200 kilometara na sat, a na auto-putu i 287 km/h. U te svrhe korišćeni su sportski automobili koji su bili dodatno dorađeni da razvijaju izuzetne brzine- navode mediji.

Policijska akija započeta je još pre dve godine. Tada se pojavila informacija da se ove trke odvijaju oko Sent Galena, kada je uhapšen 21 vozač, prenosi Objektiv.rs.

Pronađeni su tragovi koji su policiju odveli i do ciriške grupe, koja je sada pala – pišu mediji. Švajcarske vlasti zaplenile su automobile korišćene u trkama, a četiri osobe zadržane su u pritvoru.

Video: Paklene ulice u doba korone: Žurke i kafiće zamenili trkama, neviđena bahatost mladih vozača u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA