≫ 

Reka Gang izbacila najmanje 40 leševa: Strahuje se da su u pitanju žrtve korone

Sumnja se da je reč o žrtvama korona virusa

  • 1
Indija, koronavirus, korona virus Foto: Tanjug/AP

Najmanje 40 tela reka Gang izbacila je na obalu u pograničnom pojasu država Bihar i Utar Pradeš u severnoj Indiji, saopštili su zvaničnici, potvrđeno je danas za BBC, prenosi Tanjug.

Nije jasno kako su ljudska tela dospela na obale Ganga, ali u izveštajima lokalnih medija se sugeriše da je možda reč o žrtvama kovida-19.

Neki lokalni mediji prenose da pronađeno čak 100 tela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su možda bila u reci i nekoliko dana.

- Postoji mogućnost da su ova tela iz Utar Pradeša - rekao je lokalni zvaničnik Ašok Kumar za BBC nakon razgovora sa lokalnim stanovništvom i dodao da će sva tela biti sahranjena ili kremirana.

Zvaničnici su saopštili da tela izgledaju "naduveno i delimično spaljeno" i da su možda završila u reci nakon nedovršenog kremiranja koja su se obavljala duž reke Gang u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi Indije, navodi se u izveštaju indijskog informativnog kanala NDTV.

Drugi talas epidemije korona virusa hara Indijom koja je postala i epicentar globalne pandemije.

Smrtnost je znatno porasla poslednjih nedelja, pa su krematorijumi ostali bez prostora za prejem posmrtnih ostataka svih žrtava zaraze.

Video: Unutar ovih zidina danonoćno se odvija najmučnija scena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    12. maj 2021 | 06:23

    Siromašni (nedodirljivi) vekovima svoje preminule bacaju u reku. Ništa novo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA