Tedros: SZO će razgovarati o nalazima panela eksperata

Pandemija kovid-19 bila je katastrofa koju je bilo moguće sprečiti i koja ne bi uzela milione života da je svet brže reagovao, ocenio je nezavisni panel eksperata

  • 3
Tedros Adhanom Ghebreyesus, Tedros Adhanom Gebrejesus.

Foto: Tanug/AP

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da će Agencija koja ima 194 država članica razgovarati o nalazima i preporukama nezavisnog panela eksperata o pandemiji korona virusa koji je utvrdio nedostatke SZO i vlada.

"Radujemo se saradnji sa našim državama članicama sa kojima ćemo razgovarati o preporukama ovog panela i drugih odbora kako bismo izgradili snažniju SZO i zdraviju, sigurniju, pravedniju budućnost za sve nas", rekao je Tedros prilikom predstavljanja izveštaja, preneo je Rojters.

Pandemija kovid-19 bila je katastrofa koju je bilo moguće sprečiti i koja ne bi uzela milione života da je svet brže reagovao, ocenio je nezavisni panel eksperata koji je ispitivao način rukovođenja pandemijom.

Panel je pozvao lidere na velike promene kako bi se pandemija privela kraju i osiguralo da ne može da se ponovi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    12. maj 2021 | 15:43

    korona ne postoji sem što truju narod sa avionima i dronovima kad prestanu sa tim prestače i korona

  • Kjgder

    12. maj 2021 | 17:20

    SZO- placa 82 posto USA-JEVREji!!! Zar to niste shvatili!!!Glupi Grk-pravoslavac-ima svoju cenu!!! Zar nevidite sta se radi u Izraelu!!! To ce uskoro da dozivi ceo svet???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA