≫ 

Hamas potvrdio da je poginuo komandant grada Gaze

Izraelska Služba bezbednosti Šin Bet prethodno je identifikovala četvoricu najviših komandanata Hamasa

  • 35
Izrael Palestina sukob, bombe, napad, rakete Sukob Izraela i Palestine / Foto: Tanjug/AP

Militantna grupa Hamas potvrdila je da je njen komandant grada Gaze ubijen u današnjem izraelskom vazdušnom napadu.

Basem Isa je najviša vojna ličnost u Hamasu koju je Izrael ubio od rata u Gazi 2014. godine, preneo je AP.

U saopštenju oružanog krila Hamasa, navedeno je da je Isa ubijen zajedno sa nekolicinom svoje "braće vođa" i "svetih boraca" tokom borbi koje traju dva dana u Gazi.

Izraelska Služba bezbednosti Šin Bet prethodno je identifikovala četvoricu najviših komandanata Hamasa, koji su poginuli u zajedničkoj operaciji sa izraelskim odbrambenim snagama ranije danas.

To su Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, Džama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Video: Raketa Hamasa pala na naselje u Tel Avivu: Poginula žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitque

    12. maj 2021 | 17:04

    Не могу да разумем оне што подржавају Арапе, Палестинце? Упоређујући арапску судбину са нашим Косовом је апсурдно! Арапи имају 22 своје државе а Јевреји само једну. Арапи су дошли на то подручје много после Јевреја, према томе наша судбина може више да се пореди са Јеврима него Арапима. Стварно, не могу да верујем да смо толико затупљени, али кад мало боље размислим, вероватно је то један од разлога што смо тако лоше пролазили кроз историју….

  • Lujo

    12. maj 2021 | 19:02

    Ne znam samo što se mi mešamo kada im ovo nije prvi a ni zadnji put da se međusobno krljaju. Nego pitam se za koga Šipci sada navijaju?

  • Spale

    12. maj 2021 | 18:05

    A sto se konacno ne razgranice u dve razlicite drzave Izrael i Palestinu kako je i trebalo biti po pravdi i pravu, pa svako svojim putem???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA