Diplomatski skandal: Supruga belgijskog ambasadora šamarala prodavačicu, sad se poziva na imunitet

Policija u Seulu je saopštila da se ambasadorova supruga pozvala na diplomatski imunitet i zbog toga protiv nje nije pokrenuta dalja istraga

  • 1
Južna Koreja, Ambasador Belgije, Sjang Sjeću Foto: Printscreen/Youtube/South China Morning Post

Supruga belgijskog ambasadora u Južnoj Koreji pozvala se na diplomatski imunitet kako bi izbegla optužbe za napad na radnicu jedne prodavnice.

Ambasador Peter Lekuje izvinio se zbog "neprihvatljive" reakcije svoje supruge tokom konfrontacije sa osobljem jedne radnje u Seulu u aprilu ove godine.

On je rekao da njegova supruga Sjang Sjeću "možda imala razlog da bude ljuta zbog načina na koji su se ophodili prema njoj u toj prodavnici, ali primena sile je neprihvatljiva".

- Ona se iskreno kaje i izvinjava i izviniće se lično vlasniku kada za to bude imala priliku - rekao je Lekuje u snimku koji je postavio na društvene mreže i dodao da njegova supruga sarađuje sa policijom.

Međutim, policija u Seulu je saopštila da se ambasadorova supruga pozvala na diplomatski imunitet i zbog toga protiv nje nije pokrenuta dalja istraga.

Podsetimo, video s nadzornih kamera koji se širi internetom prikazuje Sijang u svađi s dve radnice u butiku 9. aprila. Do incidenta je došlo nakon što je jedna prodavačica pitala ambasadorovu suprugu o jakni koju je imala na sebi, misleći da ju je možda ukrala.

Radnica, koja je želela da ostane anonimna, rekla je za CNN da ne može da razume Sijang i da je pokušala da pogleda etiketu unutar jakne. Kada se suočila s njom na ulici ispred prodavnice, videla je da jakna nije iz radnje, izvinila se i vratila se unutra.

Na snimku se vidi kako Sijang prvo besno gestikulira i odguruje jednu radnicu pre nego što je ošamari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јовица

    18. maj 2021 | 11:42

    То су западне вредности. Бахатост.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA