≫ 

Palestinski zvaničnik demantovao navode izraelskih medija: "Nema prekida vatre"

Napori da se izdejstvuje prekid vatre su u toku, dodao je Al-Rišk, a predlagači su Ujedinjene nacije, Egipat, Katar i još neke zemlje

  • 5
Gaza, Palestina, Izrael, bombardovanje Foto: Tanjug/AP

Visoki zvaničnik palestinskog Hamasa Izat al-Rišk demantovao je pisanje izraelskih medija o predstojećem prekidu vatre koji je navodno bio dogovoren za četvrtak, preneo je "Tajms of Izrael", dodajući da Jerusalim nije potvrdio ovu informaciju.

- Nije tačno to što su pisali neprijateljski mediji da je Hamas pristao na prekid vatre u četvrtak. Nikakav dogovor o tajmingu obustave sukoba nije postignut - rekao je Al-Rišk, član uzeg vođstva Hamasa.

Napori da se izdejstvuje prekid vatre su u toku, dodao je Al-Rišk, a predlagači su Ujedinjene nacije, Egipat, Katar i još neke zemlje, preneo je Tanjug.

- Napori i kontakti posredika su ozbiljni i učestali, ali su zahtevi našeg naroda jasni i dobro poznati - dodao je Al-Rišk.

Prethodno su neki izraelski mediji, poput "Hareca", izvestili da je postignut dogovor o prekidu vatre, međutim, "Tajms of Izrael" citira izvor blizak Egiptu, koji je aktivno uključen kao posrednik između dve strane, a prema kome su razgovori i dalje u toku, a nikakav sporazum nije postignut.

Video: Izrael izvršio 120 napada na pojas Gaze: Snimci 24-časovnog bombardovanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    19. maj 2021 | 08:50

    Pa jel Hamas oznacen kao teroristicka organizacija ili nije? Ima li sa takvima pregovora uopste,ili cemo doci do situacije da ce teroristi ucestvovati na mirovnim samitima? Vidim kako Muslimani u svetu podrzavaju svoje Muslimane,pa se pitam sta to oni uopste hoce od ostatka sveta???

  • Salko

    19. maj 2021 | 10:54

    Ko je sa teroristima pregovarao I je li imao uspeha

  • Hamas

    19. maj 2021 | 17:12

    Je zlo za obje strane koju treba zbrisati sa zemlje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA