≫ 

Nemačka ministarka podnela ostavku zbog plagijata

Savezna nemačka ministarka za porodicu Franciska Gifej (SPD) podnela je ostavku, potvrdili su u Ministarstvu. Razlog su optužbe da je njena doktorska disertacija plagijat

  • 3
Berlin, Nemačka, zastava Berlin / Foto: Pexels

Savezna nemačka ministarka za porodicu Franciska Gifej (SPD) podnela je ostavku, potvrdili su u Ministarstvu i dodali da je Gifej svoju odluku saopštila na jutrošnjoj sednici vlade. Ona je to obrazložila raspravom o njenoj doktorskoj disertaciji, prenosi DW.

- Poslednjih dana obnovljena je diskusija o mojoj doktorskoj disertaciji iz 2010. godine. Vlada, moja stranka i javnost imaju pravo na istinu u vezi ovog slučaja i zbog toga sam odlučila da zatražim od kancelarke Angele Merkel da me razreši funkcije - saopštila je Gifaj.

Očigledno je da Slobodni univerzitet u Berlinu (FU Berlin) namerava da Franciski Gifej oduzme doktorsku titulu, o čemu je već pisao nedeljnik „Fokus“.

Sumnje da se kod njene doktorske disertacije radi o plagijatu pojavile su se u februaru 2019. U novembru prošle godine Ona je saopštila da više neće nositi doktorsku titulu koju je dobila 2010. godine.

Franciska Gifej (43) je od 2018. savezna ministarka za porodicu. Od novembra 2020. je predsednica Socijaldemokratske partije (SPD) u Berlinu i nosilac liste te stranke za gradonačelnicu Berlina. Izbori za gradski/pokrajinski parlament Berlina trebalo bi da se održe istovremeno sa saveznim izborima za Bundestag 26. septembra ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA