≫ 

Uzeli milione "u ime Orbana": Nasankali biznismena i ojadili ga, jedan uhapšen u luksuznoj vili

Prevaranti biznismena uveravali da novac ide u ruke premijera Mađarske, kao i državnog tužioca

  • 0

Policija u Mađarskoj uhapsila je najmanje sedam osoba zbog sumnje da su prevarom od jednog biznismena izvukli skoro tri miliona evra obećavajući mu da će, između ostalog, i premijer Viktor Orban da mu "završi poslove".

U neverovatno osmišljenoj prevari učestvovao je čitav tim, u kojem su bila i dvojica advokata. Oni se terete da su u periodu od septembra 2019. do marta 2020. godine od jednog biznismena uzeli na stotine miliona forinti, obećavajući mu da neće plaćati poreze i da će lakše završavati dozvole.

Postavlja se pitanje koliko je biznismen "muljao" kada je bio spreman da za šest meseci iskešira oko 800 miliona forinti (oko 2,8 miliona evra) kako bi mu se državne službe "skinule sa grbače".

Kako prenose mađarski mediji, pozivajući se na izvore u Tužilaštvu, biznismena su prevaranti uverili da će novac koji im daje ići direktno u ruke ministra policije, policajcima ali i poreskim inspektorima, kako mu ne bi trkeljisali firmu. Međutim, ubrzo je protiv njega pokrenuta istraga zbog finansijskih malverzacija.

Naivan, istim prevarantima je naknadno dao 100 miliona forinti verujući da će tako moći da podmiti koga je potrebno da presude u njegovu korist.

"I Orban će pomoći"

Nakon toga izvukli su mu još 150 miliona uz priču da će se u čitav slučaj uključiti premijer Mađarske Viktor Orban, državni tužilas Peter Polt, kao i drugi tužioci koji bi mogli da mu pomognu.

Kako bi razbila mrežu prevaranata, policija je nakon višemesečne istrage juče naredila pretres više od 12 lokacija, a čak sedam osoba je privedeno na saslušanje u vezi sa ovim slučajem.

Policija je juče pretresla i jednu luksuznu vilu, u kojoj je uhapšen jedan muškarac, a zaplenjeno je i najmanje jedno vozilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA