≫ 

Kamere snimile devojčicu koja, tek što se porodila, u restoran unosi bebu: Samo ju je dala i izašla

Novorođenče je i dalje imalo pupčanu vrpcu kada ga je majka unela u restoran

  • 3
Bebu ostavila u restoranu Printscreen/Youtube/CBS News

Sigurnosne kamere u jednom restoranu u Nju Džerziju snimile su tinejdžerku kako sa novorođenčetom u rukama ulazi u lokal. Devojčica, koja ima oko 14 godina, obučena u farmerke i crnu jaknu sela je vidno potresena za sto i počela da doziva pomoć.

Alis Skot, koja je sedela za drugim stolom i koja zna prvu pomoć, odmah je prišla i zamolila tinejdžerku da joj dozvoli da opipa bebi puls. Međutim, čim je predala Alisi dete u ruke, tinejdžerka je napustila lokal i više se nije vratila.

Frenki Agilar, koji radi u restoranu, rekao je da je devojčica u lokal ušla u sredu u poslepodnevnim satima i da je delovala očajno.

- Tražila je pomoć, delovala je pomalo očajno - rekao je Frenki.

Veruje se da se tinejdžerka porodila nedugo pre toga, jer je beba još imala pupčanu vrpcu.

- Prišla sam joj i pitala je da li smem da opipam bebi puls. Odmah mi je dala dete na ruke. Ja sam se odmah usresredila na bebu - prepričava Alis nesvakidašnju scenu.

Srećom, odmah je shvatila da se bebica muči da diše, pa je krenula da joj pruža pomoć. Uskoro je čula plač bebe i dete je počelo da se pomera.

- Stavili smo joj maskicu sa kiseonikom. Kada je ogladnela, beba je pokušala da sisa maskicu. Tako smo shvatili da je borac, i da će biti dobro - kaže Alis.

Policija je dete odvela u bolnicu, a ubrzo su pronašli i devojčicu, koju su takođe odveli kod lekara. Kako su saopštili i majka i beba su dobro. Naveli su da će dete biti dato na usvajanje, a da majka neće biti krivično gonjena.

Naime, Nju Džerzi je usvojio zakon po kome roditelji mogu da ostavu svoju decu anonimno u bolnici, policijskoj ili vatrogasnoj stanici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    21. maj 2021 | 15:19

    Bolje i sto je ostavila nekom bebu nego sto nazalost citamo o tome kako majke ubijaju ili bacaju svoje bebe.

  • K

    21. maj 2021 | 16:13

    Kamol srece da se u Srbiji izgla takav zakon da se nezeljeno novorodjence moze slobodno odtaviti u policiji, restoranu, vatrogasnom dlomu, crkvi, a ne ziva zakopavaki, najlon kesama, kontejnera.Pod hitno osnovati prihvatilista za takvu novorodjencad.Vucicu, ti ovo moxes uciniti za Srbiju...

  • V

    21. maj 2021 | 16:16

    Vakcinisemo sve redom, doniramo ko zeli.Gospodine predsednice, bolje da si izgradio prihvatilidta za napustenu novorodjencad, a ne da ih ostaavljaju po kontejnerima, zive zakopavajiu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA