≫ 

Još jedna žrtva pada gondole u Italiji: Dečak (9) umro u bolnici, doktori uradili sve što su mogli

On je za sada 14. žrtva nesreće

  • 0
Italija, kabina pala sa žičare Foto: Tanjug/AP

Devetogodišnji dečak, koji je primljen u bolnicu u Torinu nakon što se danas oko podneva srušila kabina žičare, preminuo je, objavila je La Repubblica.

On je za sada 14. žrtva nesreće, prema svedočenju spasilaca.

- Uradili smo sve što smo mogli, ali posle nekoliko sati pokušavanja, nije uspeo - rekao je direktor bolnice.

Mediji su ranije preneli da je dvoje dece helikopterom prevezeno u bolnicu u Torinu. Kako su rekli, dečak (9) je bio smešten na intenzivnu negu, nakon što je intubiran i bio podvrgnut šestominutnoj masaži srca po dolasku.

Među žrtvama navodno ima još maloletnika, prenosi La Repubblica.

U kabini žičare, koja se srušila u blizini jezera Mađore, bilo je najmanje 15 osoba, a za sada je preživelo samo jedno dete (5).

Kako prenose italijanski mediji, petogodišnji dečak je prevezen u bolnicu sa povredama glave i prelomom nogu. On je navodno u svesnom stanju i za sada jedina preživela osoba iz gondole.

Da podsetimo, do nesreće je došlo kada je popustio nosivi kabl, i to u trenutku kad je kabina bila gotovo stigla do vrha. Žičara je zatvorena 2014. godine zbog generalnog remonta i ponovo je otvorena dve godine kasnije. Radovi su koštali četiri miliona evra.

Žičara povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u regiji Pijemont na severu Italije.

Premijer Italije Mario Dragi je uputio saučešće porodicama poginulih, dodavši da su njegove misli "posebno uz povređenu decu".

- Očajni smo, puni bola - rekla je Marčela Severina, gradonačelnica Strese za RAI.

Ona je dodala da se nesreća dogodila prilikom uspona žicare na planinu - kabina je pala sa visine 20 metara i otkotrljala se nekoliko puta niz strmu padinu i zaustavila se među drvećem.

Ljudi koji su planinarili kažu da su čuli snažno šistanje pre pada, prepričala je Severino, i kazala da se veruje da je do nesreće došlo jer je pukla žica.

Video: Pukla žičara na vrhu planine: Devetoro poginulo, a dvoje dece teško povređeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA