≫ 

Putin: U roku da se završi 20 ratnih brodova, akcenat staviti na prioritetne vidove naoružanja

Predsednik je pojasnio da je reč pre svega o tehnici namenjenoj vazdušno-kosmičkim snagama i mornarice

  • 3
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je neophodno u roku snabdevati vojsku naoružanjem. On je zatim naglasio da je važno na vreme završiti izgradnju 20 ratnih brodova, kao i usmeriti pažnju na razvoj prioritetnih vidova naoružanja.

- Obratite pažnju: važno je da se u roku i prema planu vojska snabde perspektivnim naoružanjem i tehnikom- rekao je Putin.

Predsednik je pojasnio da je reč pre svega o tehnici namenjenoj vazdušno-kosmičkim snagama i mornarice.

- Prema utvrđenim državnim ugovorima potrebno je završiti u roku izgradnju i modernizaciju 20 brodova za daleke morske zone. Vazduhoplovno-kosmičkim snagama je isporučeno 145 novih i modernizovanih aviona- rekao je Putin, piše Sputnik.

On je takođe napomenuo da je važno da se akcenat stavi mogućnost povećanja kapaciteta orbitalne grupe kosmičkih aparata vojne i dvostruke namene.

Predsednik Rusije je predložio da se na sastanku Odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije razmotri i proizvodnja prioritetnih vidova naoružanja, uključujući i one sa veštačkom inteligencijom, laserskih i hipersoničnih sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA