Lavrov upozorio Ukrajinu oko primene sporazuma iz Minska: Ne koristite izgovor da bi izbegli obaveze

Ukrajinski izaslanik u Kontakt grupi za rešavanje situacije na istoku Ukrajine Leonid Kravčuk ne može da donosi odluke o promenama formata mehanizma pregovora, istakao je ruski ministar spoljnih poslova

  • 1
Sergey Lavrov, Sergej Lavrov Foto: Tanjug/AP

Rusija očekuje da Ukrajina neće iskoristiti situaciju sa prinudnim sletanjem aviona Rajanera u Belorusiji da izbegne primenu sporazuma iz Minska, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare.

On je upozorio da se ne povezuju te dve stvari, ako, naravno, ukrajinska strana ne traži izgovor da bi izbegla svoje obaveze, preneo je Tass.

- Nadam se da Francuska i Nemačka kao koautori sporazuma iz Minska neće dozvoliti da se to dogodi- rekao je Lavrov.

Ukrajinski izaslanik u Kontakt grupi za rešavanje situacije na istoku Ukrajine Leonid Kravčuk ne može da donosi odluke o promenama formata mehanizma pregovora, istakao je ruski ministar spoljnih poslova.

Video: Šefovi diplomatija Srbije i Rusije razmenili poklone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    27. maj 2021 | 18:14

    AMERI I NATO GURAJU UKRAJINCE I POLJAKE DA BUDU JURISNICI I TOPOVSKO MESO U RATU PROTIV RUSIJE !!! NA MNOGIM NATO POLIGONIMA UVEZBAVA SE NAPAD NA KAKINJINGRAD !!!!!!! MIRA NEMA DOSAO JE RATNIK BAJDEN I NJEGOVI JASTREBOVI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA