Dečak, jedini preživeli u nesreći u Italiji, probudio se iz kome: Pričao sa tetkom, gledao oko sebe

Maleni Ejtan je u strašnoj tragediji izgubio roditelje, mlađeg brata, prabaku i pradeku

  • 1
Italija, kabina pala sa žičare Foto: Tanjug/AP

Dečak Ejtan (5), jedini preživeli u strašnoj nesreći u Italiji, kada se srušila kabina žičare i odnela živote 14 osoba, uključujući i njegove roditelje i mlađeg brata, može da diše samostalno i dobro reaguje na lečenje. Pored njega su tetka i tim stručnjaka koji će mu pomoći da se izbori sa tugom.

Nakon što je otvorio oči na intenzivnoj nezi u bolnici u Torinu, Ejtan je počeo da razgleda oko sebe. Pomerio je glavu, pokušao da shvati gde se nalazi i pored sebe ugledao tetku Aju, koja se jedva suzdržavala da ne brizne u plač.

Usledili su sati nepodnošljive tišine, prošarani nekim stenjanjem i uzdasima. Tada je, konačno, Ejtan šapnuo nekoliko reči tetki na uho, prenosi italijanski medij Corriere della Sera.

Nakon tri dana u indukovanoj komi, petogodišnji izraelski dečak, probudio se u potpunosti u sredu, počeo da diše samostalno i da pati od bolova izazvanih prelomima i traumama.

Prema rečima doktora, dečak reaguje dobro na lečenje, ali su i dalje rezervisani što se tiče prognoza. Njegovi baka, deka i ujak odleteli su u Izrael i sahranili njegove roditelje, majku Tal, oca Amita i brata Toma (2) u selu u severnom Izraelu. Sahrana prabake Barbare i pradeke Jizaka biće održana danas.

Italija, žrtve Ejtanovi roditelji i mlađi brat Foto: Privatna arhiva

Nakon sahrane vratiće se u Torino kako bi bili sa unukom. Ne žele da ga ostave samog, ne sme da se oseća napuštenim, čak i ako trenutno još ne zna da su svi njegovi najdraži nestali nakon pada kabine žičare.

Pored tetke Aje i doktora, pored njega u bolnici je i tim psihologa koji pokušava da uspostavi kontakt sa detetom.

Pre ili kasnije doći će neizbežna pitanja i odgovori će morati biti postepeni. Ejtan će morati da bude jak i suoči se sa roditeljskom tugom i gubitkom malog Toma, svog voljenog brata sa kojim se igrao u kući u Paviji.

Dečak prvo mora da shvati šta se dogodilo, a onda će doći vreme kada će mu objasniti da ga je ljubavni i snažni zagrljaj njegovog oca Amita verovatno spasao od sigurne smrti.

Opština Pavija je petak, 28. maj proglasila danom žalosti u znak sećanja na žrtve tragedije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA