Bivši vojnik se sukobio sa ženom sa kojom je bio u vezi, pa pucao na policiju: Traži ga i helikopter

U policijskom saopštenju se navodi da muškarac ima oko 30 godina, da je od ranije poznat policiji zbog porodičnog nasilja, kao i da kod sebe ima naoružanje visokog kalibra

  • 0
Francuska, potraga za bivšim vojnikom Foto: Profimedia/Diarmid COURREGES/ AFP

Na jugozapadu Francuske u toku je potraga za teško naoružanim bivšim vojnikom koji je posle sukoba sa bivšom devojkom otvorio vatru na policiju.

- Helikopteri, policijski psi i više od 200 oficira tragaju za čovekom oko grada L Larden Sen Lazar u regiji Dordogne- navodi se u policijskom saopštenju.

U saopštenju se dodaje da muškarac ima oko 30 godina, da je od ranije poznat policiji zbog porodičnog nasilja, kao i da kod sebe ima naoružanje visokog kalibra.

Lokalne vlasti pozvale su stanovnike da ostanu u zatvorenom, piše BBC.

- Tokom noći otišao je do kuće u kojoj živi njegova bivša partnerka. Tamo se dogodila svađa nakon koje je intervenisala policija i tada je osumnjičeni pucao na njih. Zatim je pobegao u obližnju šumu- rekli su iz policije.

Oni su dodali da se za njim traga u krugu od četiri kilometara po brdovitom i šumovitom terenu.

Francuski mediji javljaju da je indcident počeo u subotu uveče, kada je čovek napao novog partnera njegove bivše devojke i pucao na njega. Ona i njena deca nisu povređeni i za sada su pod policijskom zaštitom. Kada je na lice mesta došla policija on je pucao na njih i od tad mu se gubi svaki trag.  Niko iz policije nije povređen, mada je nekoliko vozila oštećeno.

Gradonačelnica L Larden Sen Lazara rekla je da je osumnjičeni nedavno pušten iz zatvora. On je morao da nosi nanogicu i bilo mu je zabranjeno da prilazi njegovoj bivšoj devojci zbog porodičnog nasilja.

Policajci su zatvorili puteve oko grada i postavili sigurnosni obod. Naoružani napadač je pucao na helikopter koji leti iznad šume, a oficir Andre Petilot rekao je medijima da je bio naoružan visokokalibarskim oružjem koje može da ubija na velike daljine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA