≫ 

Njihovi očevi vode Rusiju, a one raskošne živote i skupe projekte: Upoznajte bogate ćerke Kremlja

Iako su ćerke sigurno ponosne na svoje roditelje, one ne govore javno o politici, a vreme provode vodeći velike projekte, uživajući u raskošnom životu ili pozirajući na društvenim mrežama

  • 14
Ćerke ruskih lidera Foto: Profimedia

Nova generacija elitnih Ruskinja sa očevima na visokim funkcijama - uključujući ministre, članove parlamenta ili birokrate u Kremlju - vode multimilionerske poslove, uživaju u luksuznom načinu života i poziraju za modne magazine ili naloge na društvenim mrežama sa velikim brojem pratilaca.

Privilegije, rukovodeće pozicije, niski bankarski krediti i veliki udeli u kompanijama padaju na ćerke Kremlja kao "mana sa neba" (hrana koju je Izraelcima dao Bog u pustinji). One postaju bogate i uspešne, dovodeći ženska lica na vrhunska radna mesta, primećuje Daily beast.

Žene ne dospevaju često na vrh biznis ili političke piramide u Rusiji kojom dominiraju muškarci, ali veze, posebno bliskih članova porodice na vlasti, dale su Ruskinjama karijeru u bankama i poslovnim korporacijama.

Jekaterina Tihonova (34) i Marija Voroncova (36), za koje se veruje da su ćerke Vladimira Putina, dve najmisterioznije žene u poslovnom i naučnom sektoru Rusije, vode projekte sa budžetom od nekoliko milijardi dolara.

Katerina Tikhonova Ekaterina Putina Jekaterina Tihonova Foto: Profimedia/ Nevar inc / East2West News

Bivša plesačica Tihonova imala je samo 28 godina kada je preuzela projekat vredan preko 1,5 milijardi dolara za razvoj Naučno-tehnološkog parka na Moskovskom državnom univerzitetu.

Voroncova, endokrinolog, koju ruski mediji često nazivaju "prvom ćerkom", navodno nadgleda program za razvoj genetskih tehnologija sa budžetom više od milijardu dolara.

Maria Vorontsova Marija Voroncova Foto: Profimedia/TV channel / East2West News

Najmlađa ćerka ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, Ksenija Šojgu (30), prošle nedelje je odlučila da proda svoju uspešnu IT startap kompaniju, koja je prošle godine zaradila više od tri miliona dolara. Ona je 2020. godine lansirala fond "Sistema SmartTech". Dok njen otac Sergej Šojgu nadgleda jednu od najmoćnijih vojski na svetu, njegova ćerka vodi iznenađujuće javni život: organizuje sportske događaje, učestvuje u poslovnim projektima i modnim snimanjima.

Ksenia Shoigu Ksenija Šojgu Foto: Profimedia/ Alexander Shcherbak / TASS

Većina drugih ćerki Kremlja drži se dalje od nezavisnih novinara ili javnih događaja.

- Maksimalno što ćerke smeju da urade jeste da prisustvuju godišnjem balu koji organizuje magazin Tatler - rekla je Ana Mongajt, televizijska voditeljka za The Daily Beast.

Svake godine ruska elita predstavlja svoje ćerke na godišnjem balu magazina Tatler.

Jelisaveta Peskova (17), ćerka portparola Kremlja Dmitrija Peskova, debitovala je na ovom balu 2015. godine. Leonela Manturova (23), ćerka ministra industrije i trgovine, Denisa Manturova, prvi put se pojavila na balu 2018, a godinu dana kasnije, unuka bivšeg premijera, Anastasija Černomirdina, imala je svoje prvo predstavljanje.

Moskva od 2018. godine govori o ćerki zamenika ruskog premijera, Mariji Šuvalovoj (18), kada je najbogatija balerina Boljšoj teatra započela svoju karijeru i osvojila solo uloge u vrhunskom pozorištu u zemlji. Pojavljivanje na sceni Boljšoja je velika čast, međutim, od baleta je teško zaraditi bogatstvo - prosečna plata kreće se od 500 do 2.500 dolara mesečno.

Maria Shuvalova Marija Šuvalova Foto: Instagram/mary.marss

Ne samo da je Marijin otac Igor Šuvalov blizak Putinu već dve decenije, on je takođe igrao ulogu u nadgledanju ruskog državnog bogatstva od više milijardi dolara. Balerina poseduje udeo u kompaniji sa sedištem u Londonu, " Regional Property Developments Limited", kao i elitnu imovinu u Rusiji. Ona putuje širom sveta i pozira na jahti u Dubaiju za potrebe svog Instagram profila. Prema izveštaju sajta Baza, balerina je 2018. zaradila više od 20 miliona dolara.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели 𝙼𝚊𝚛𝚢 𝚂𝚑𝚞𝚟.🐈‍⬛ (@mary.marss)

Iako su ruske ćerke ponosne na svoje roditelje, one nemaju hrabrosti da kažu šta misle o politici. Svoje vreme uglavnom ne provode praveći novac na reklamama na Instagramu, nego učestvujući na skupovima ili govoreći o ljudskim pravima, kao Aleksandra Pelosi, ćerka predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

- Većina ovih mladih žena u dvadesetim i tridesetim godinama nikada ne bi dobile rukovodeće pozicije i velike uloge u poslovnim kompanijama, da nije bilo snažnih veza njihovih očeva - rekla je bivša članica parlamenta Genadi Gudkov za Daily beast.

Ona dodaje da, ako žele da ostanu bogate i uspešne, moraju da drže usta zatvorena.

- Svaka ćerka savršeno dobro shvata da će jednom, kada počne da komentariše korupciju ili ljudska prava, njen otac biti u epicentru skandala - istakla je Gudkov.

Međutim, postoje i izuzeci, kao što je Ksenija Sobčak, poznata kao "Putinova kumica", koja je izgradila poslovno i carstvo zabave tokom godina šou-biznisa, mada joj je njeno poznato ime sigurno "otvorilo vrata". Pojavljuje se na naslovnicama vodećih modnih magazina, pozirala je naga dok je bila trudna za Tatler, i koristi svoje gigantske društvene medije za profit. Televizijska diva takođe posećuje modne revije širom sveta i zarađuje milione dolara na televizijskim projektima i svom restoranskom poslu.

Ksenia Sobchak Ksenija Sobčak Foto: Instagram/xenia_sobchak

Na iznenađenje svih, Ksenija, čiji je otac, gradonačelnik Sankt Peterburga, jednom bio Putinov šef, pridružila se opozicionom pokretu 2011. i otkazala ugovore na državnoj televiziji.

Snimila je više video snimaka upućenih Putinu, kojeg poznaje od ranog detinjstva, suočavajući se sa liderom zemlje o nečuvenoj korupciji i političkim progonima koje su sprovodili organi reda Kremlja.

Ali vreme otpora Ksenije Kremlju je odavno prošlo. Politički analitičari kažu da je njena odluka da učestvuje na predsedničkim izborima 2018. bila ideja Kremlja da odvrati pažnju javnosti od drugih opozicionih kandidata. Za Sobčak je glasalo samo 1,6 odsto Rusa. Od tada je njen kritički glas utihnuo, a njen Instagram ponovo bruji od selfija na plaži.

Ksenia Sobchak Ksenija Sobčak Foto: Instagram/xenia_sobchak

Jedna od najmlađih ćerki Kremlja, Jelisaveta Peskova, kaže da sebe smatra feministkinjom, ali ne u konfliktnom kalupu. Rekla je da joj se ne sviđaju "muževne žene koje pozivaju na pi**nje po muškom mišljenju".

Video: Putinova tajna ćerka: Kaže da voli što je u centru pažnje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    2. jun 2021 | 21:16

    Aman ljudi! Sta mislite da je bilo gdje na svijetu drugacije? Nije, sjetite se one izreke: Kome je Bog otac lako mu je biti svetac!

  • Ilija

    2. jun 2021 | 20:36

    Vise lice na mongolke i tatarke

  • Sssss

    2. jun 2021 | 22:35

    I juuu kakve su ruzne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA