≫ 

Malala, najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir, otkrila zašto i dalje ne skida maramu

Jusufzai je 2014. godine, sa svojih 17. godina, postala najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir ikada, za svoju radnu kampanju da devojcice imaju univerzalno pravo na obrazovanje

  • 3
Malala Jusufzai, Malala Yousafzai Foto: Tanjug/AP

Pakistanska aktivistkinja, najmljađa dobitnica Nobelove nagrade za mir, Malala Jusufzai, koja je prošle godine diplomirala na Univerzitetu Oksford, rekla je da joj je odlazak na univerzitet dao malo slobodnog vremena.

Malala je u intervjuu za Vog rekla da je bila uzbuđena zbog svega, bilo da se radilo o odlasku u Mek Donalds ili igranju pokera sa svojim prijateljima.

Govoreći o nošenju marame, Malala koja je slikana za britanski Vog kako nosi crvenu maramu, kaže da odeća nije znak da je "ugnjetavana" ističući da marama predstavlja njene korene kao muslimanke sunita paštunske nacionalnosti.

U intervjuu je takođe kritikovala određeni aktivizam na društvenim mrežama, za koji kaže da treba da se promeni, jer je Tviter potpuno drugačiji svet.

Malala je imala svega 14 godina kada su Talibani pucali, a nakon kampanje za obrazovanje devojaka u njenom rodnom Pakistanu.

Kako je rekla, nikada nije bila u društvu ljudi njenih godina jer se oporavljala od incidenta i putovala po svetu, objavljivala knjigu i radila dokumentarac.

Jusufzai je 2014. godine, sa svojih 17. godina, postala najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir ikada, za svoju radnu kampanju da devojcice imaju univerzalno pravo na obrazovanje.

Trenutno živi sa roditeljima u Birmingamu, gde se porodica preselila nakon pokušaja atentata, prenosi Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    2. jun 2021 | 17:12

    Ништа ново. Хоће западне девизе и лагодан живот али се не одриче источног примитивизма , чак шта више и промовише га .

  • Mm

    2. jun 2021 | 17:31

    Kako da ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA